Hipnoza ne ajută la … slăbit | Radio Bucuresti FM – Radio Muzica Live Online
Obezitatea reprezintă la ora actuală una dintre cele mai frecvente boli cu care se confruntă întreaga omenire, iar studiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că 39% dintre adulţii planetei sunt supraponderali, în timp ce 13% sunt chiar obezi. Majoritatea populației lumii trăiește în țări unde supragreutatea și obezitatea omoară mai mulți oameni decât subgreutatea.
Specialiștii în domeniul sănătății spun că motivele principale care conduc la îngrăşare sunt apetitul crescut, tahifagia (acțiunea de a mânca prea repede) predilecţia pentru dulciuri, mâncatul compulsiv și sedentarismul.
De ce ne îngrășăm?
Oamenii, care încearcă să slăbească, de multe ori cred că mâncarea în sine este problema. Exceptând cazurile care implică afecțiuni medicale clare, în cele mai frecvente cazuri de îngrășare oamenii de fapt mănâncă mai mult decât le este necesar și folosesc alimentele drept medicamente pentru a potoli dureri sufletești și suferințe interioare; și desigur, ca și în cazul medicamentelor, există un beneficiu secundar – starea (atât de scurtă și trecătoare) de comfort emoțional obținută în urma episodului de mâncat exagerat sau nesănătos.
“În spatele apetitului crescut, a dorinței nestăvilite pentru zahăr și dulce și a sedentarității, de cele mai multe ori se află cauze profunde iar pentru a rezolva problema mâncatului excesiv trebuie identificate și eliminate toate aceste motive ascunse. Mâncatul excesiv – la fel ca și fumatul sau consumul de alcool – este un rezultat al unui stres interior în urma căruia alegem excesele pentru că nu știm cum să reacționăm, cum sa gestionăm diferit situația stresantă cu care ne confruntăm”, explică psihologul Angela Nuțu, vicepreședintele Asociației Române de Hipnoză
Mâncatul excesiv este o adicție, la fel ca fumatul sau consumul de droguri.
Tot mai multe studii și cercetări atribuie…
Citeste continuarea AICI