Greta Thunberg la Davos: „Mai avem 8 ani să salvăm planeta”

0

Forumul Economic anual de la Davos e o bună ocazie de întâlniri și negocieri pentru liderii planetei, dar, dat fiind că anul acesta forumul s-a concentrat pe sustenabilitate, discursul susținut de Greta Thunberg nu avea cum să lipsească. Adolescenta activistă a vorbit atât într-un panel organizat de o publicație, dar a și susținut un discurs de sine stătător, la doar o oră de la momentul la care Donald Trump, președintele Statelor Unite, atacase activiștii de mediu.

Trump aproape că a ignorat problema crizei climatice, dar a avut grijă să o hărțuiască (fără să o numească, însă) pe Greta. Acesta a descris activiștii de mediu drept „moștenitori ai prezicătorilor nebuni din trecut”. Ca dovadă că o adolescentă de 17 ani își poate controla mai bine emoțiile decât cel mai puternic om al lumii, Greta Thunberg nu a răspuns acestei provocări, dar a ținut să amintească publicului faptul că SUA s-au retras din Acordul de la Paris, care reglementează măsurile de reducere a emisiilor de dioxid de carbon începând cu anul 2020.

Ce a spus Greta la Davos și de ce e cazul să o asculți?

Poate să îți placă sau nu tipul de activism pe care îl practică Greta dar, dacă crezi în știință și în ceea ce simți pe propria piele, și nu în gogoșile pe care sunt dispuși să le servească oricând cei mai bogați oameni ai planetei, care nu cred în criza climatică pentru că măsurile de contracarare a ei le-ar afecta serios afacerile, atunci ai face bine să asculți ce spune activista de 17 ani.

Pe scurt, aceasta avertizează că, după ultimele rapoarte internaționale, știindu-se că emitem anual 42 gigatone de dioxid de carbon, începând din ianuarie 2018 mai aveam 420…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.