Florin Piersic, sărbătorit pe scenă, în Cluj-Napoca, într-un spectacol

0

Întâlnirea va avea loc la cinematograful din Cluj care-i poartă numele. Acolo își așteaptă admiratorii Florin Piersic, la o șuetă aniversară la care intrarea va fi liberă. Teoretic. Practic, trebuie spus că la numai câteva ore după ce a fost anunțat spectacolul, toate cele 700 de locuri erau deja rezervate!

La aniversarea lui Piersic vor participa Irina Margareta Nistor, care va încerca să fie amfitrion, dacă sărbătoritul, cunoscut pentru pofta sa de vorbă, nu va acapara microfonul, dar și actrița Medeea Marinescu, artistul popular Ovidiu Purdea-Someș, baritonul Dan Dumitrana și Ioan Bocșa, alături de Ansamblul Icoane.

Piersic s-a mai bucurat de un spectacol dedicat lui, în același cinematograf, la sfârșitul anului trecut. El a primit, chiar de Ziua Națională a României, trofeul aferent titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Cluj-Napoca (titlul l-a primit cu mai mulți ani în urmă). Artistul este cetățean de onoare și al orașelor Bacău, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, București sau Galați.

Născut din părinți bucovineni, Piersic a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București (astăzi, UNATC), promoția 1957 și a debutat pe scena Teatrului Național din București în același an. Debutul cinematografic s-a produs în 1957, cu…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.