Florian Rus – cu sinceritate despre muzică, succes și talentul moștenit din familie

0

ELLE: Cum s-a născut Străzile din București, single-ul care, dacă nu mă înșel, a bătut ceva recorduri la noi?
FLORIAN RUS: S-a născut într-o noapte în studiourile DeMoga Music. Colegul meu Andi Grasu cânta la acordeon și ne-am teleportat în Bucureștiul anilor ’30. Asta a fost inspirația inițială, iar de acolo totul a curs destul de ușor. Cât despre recorduri, nu aș ști ce să spun, ăsta nu este neapărat scopul pe care-l are muzica mea. Eu doar mă bucur că există un număr mare de persoane care s-au regăsit în piesă.

ELLE: Cum s-a ajuns la colaborarea cu Mira? Știu că ai compus pentru ea înainte. Cum e diferită munca de a compune pentru un artist de cea de a și cânta împreună?
F.R.: Colaborarea cu Mira a venit foarte natural. Noi, de fiecare dată când suntem în studio, ne mai arătăm piese la care lucrăm, iar una dintre ele a fost Străzile din București. I-a plăcut și a zis că ar vrea să o cântăm împreună. E o diferență foarte mare atunci când compun pentru mine, fiindcă trebuie să-mi asum eu rolul principal și asta vine cu niște emoții la pachet. Plus că sunt cel mai mare critic al meu, iar asta nu e tot timpul un lucru bun.

ELLE: Te așteptai la succesul piesei Străzile din București?
F.R.: Nu neapărat. Speram să miște măcar câțiva oameni, dar în nici un caz nu îndrăzneam să visez atât de departe.

ELLE: Și cum sunt străzile din București spre deosebire de cele din Târgu Mureș, orașul tău natal?
F.R.: Sunt mult mai agitate, mai gălăgioase. Dar au un farmec aparte, care m-a acaparat.

ELLE: Piesa este pe primul loc în majoritatea topurilor din România – te surprinde acest lucru în vreun fel? Cu ce gânduri ai lansat-o în lume?
F.R.: Cu…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.