Fericirea la raport. Casa în care locuim, cel mai important criteriu pentru o viață împlinită

0

Fericirea e un concept destul de abstract și, în general, tindem să o situăm pe un piedestal la care puțini pot ajunge. De cele mai multe ori uităm, însă, cât de mărunte pot fi lucrurile care ne fac să ne simțim împliniți. Trecem prin fiecare zi robotic, iar când privim în urmă realizăm că suntem mai obosiți, mai stresați și din ce în ce mai greu de mulțumit. Ce bine ar fi dacă ne-am aminti din când în când că fericirea e, de fapt, foarte simplă și e mult mai aproape decât credem. Iar oamenii de știință vin să dovedească acest lucru printr-un studiu detaliat.

Cea mai mare contribuție la bunăstarea noastră generală și la gradul de mulțumire pe care îl avem față de existența noastră îl au… casele în care locuim. Raportul GoodHome realizat de Kingfisher, companie internațională de îmbunătățire a locuinței care deține Brico Depôt, și de Institutul de Cercetare a Fericirii, un grup independent de experți, a demonstrat că 73% dintre oamenii care sunt mulțumiți de casa lor sunt încântați și de viața lor, la nivel general.

Raportul este publicat în contextul în care Kingfisher a lansat GoodHome, un nou brand internațional de îmbunătățire a locuinței, conceput pentru ca reamenajarea locuinței să devină accesibilă tuturor. Brandul GoodHome este disponibil exclusiv în magazinele Brico Depôt.

Cercetătorii au intervievat 13.000 de persoane din toată Europa, precum și experți internaționali în psihologie și științe sociale, urbanism și arhitectură, pentru a înțelege legătura dintre locuințe și gradul de mulțumire pe care îl avem față de viața noastră. Se spune că „banii nu aduc fericirea’ și, oricât de idealist ar suna, răspunsurile ne dau motive să credem că este și adevărat. Participanții la studiu au plasat casele mult mai sus în „graficul…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.