Femeile din România care chiar schimbă lumea

0

Șase femei din România ne arată cum e în puterea (și datoria) fiecăruia dintre noi să schimbăm, măcar cu puțin, lumea în care trăim.

ECOLOGIE

Aș tinde să spun că-s un hibrid, dar definiția din DEX nu mă flatează prea tare. Așa că voi da nițel context: lucrez pentru Greenpeace România, într-un proiect atipic, ce se concentrează pe democrație și împuternicirea cetățenilor. În timpul liber, încerc să le povestesc copiilor și adulților cum stă treaba cu drepturile lor universale, folosind educația non-formală. Nu mă ghidez după „choose a battle!”, ci merg pe ideea că totul este interconectat și că, fără un context democratic, nu poți lupta pentru mediu și, fără a lua în considerare mediul înconjurător și schimbările climatice, degeaba ne gândim la viitor, pentru că acesta nu sună promițător.

Am consumat deja mai multe resurse decât poate regenera natura, iar în acest context mi se par foarte importante mișcările de genul Fridays for Future, Extinction Rebellion și orice inițiativă a unor cetățeni îngrijorați pentru viitorul planetei și al generațiilor care ne vor urma. Cu toții avem puterea să ne implicăm și să îi tragem de mânecă pe politicieni, cât să respecte tratatul de la Paris și să menținem creșterea temperaturii medii globale la mult sub 2° C. Întrebați-i pe cei care candidează la alegerile europarlamentare dacă mediul este pe agenda lor, alăturați-vă tinerilor de la Fridays for Future România, inițiați un grup informal cu prieteni, vecini, colegi de serviciu, cu care să combateți o problemă din comunitate și să sesizați autoritațile și să veniți împreună cu soluții. Societatea civilă nu constă doar în…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.