„Era pasionat de istorie şi auzise că România are o istorie bogată”

0

Britanicul Peter Freestone (63) l-a întâlnit prima oară pe Freddie Mercury la Londra, pe vremea când era garderobier la Royal Ballet, iar starul rock venise să cânte pentru un eveniment caritabil. După o săptămână, a fost invitat într-un turneu de şase săptămâni al trupei Queen în Marea Britanie, pentru a avea grijă de costumele lor, conform Adevărul.ro.

Așa a început prietenia lor și colaborarea ce a durat până în dimineața zilei de 24 noiembrie 1991, când Freddie s-a stins din viață. A fost unul dintre oamenii care l-au cunoscut cel mai bine pe artist și martor la cum a reușit Mercury să cucerească prin muzica și personalitatea sa inimile a milioane de fani.

Freestone a povestit despre modul în care compunea cântecele devenite celebre în toată lumea: „Nu se gândea la muzică şi la a crea muzică în afara studioului de înregistrări” a spus acesta, menționând că artistul era fan al lui Elvis Presley, John Lennon, Michael Jackson, Jimi Hendrix, Quincy Jones și Montserrat Caballe. Cu soprana spaniolă, Freddie a avut o colaborare de excepție: „A fost o chimie specială care i-a unit. A fost ceva minunat. Şi Montserrat a fost cea care a decis că va face împreună cu Freddie un album. Iar Freddie şi-a dat seama că anul 1988 va fi unul foarte ocupat pentru el, deoarece urma să lucreze la acel…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.