Efectele sindromului “prințesei” asupra generației Z și Alpha | Radio Bucuresti FM – Radio Muzica Live Online

0

Sursa foto: Dr. Tanase Tasente

Dacă ne apelăm copiii cu “prințule” sau “prințeso” atunci când sunt mici, aceștia își vor construi o percepție greșită despre relațiile umane, iar la maturitate, aceste atitudini se vor acutiza în relația cu familia, soțul/soția sau chiar colegii de muncă.

În opinia psihologul Lenke Iuhoș, acest set de deviații comportamentale se poate naște și din mesaje subliminale ale poveștilor aparent inocente din copilărie, în care prinții și prințesele erau ecranizate total diferit față de altețele lor regale din lumea reală.

“Din nefericire, Walt Disney a ecranizat prințese care aveau numai privilegii, numai drepturi, însă nu s-a menționat nicăieri și despre obligațiile care reies din fișa postului de membru al familiei regale. Totodată, fetițele au fost încurajate să creadă că lumea este un castel frumos, în care toți cei care lucrează acolo sunt slugi umile puse în slujba lor. Acesta este motivul pentru care, dacă este alintat în exces, un copil va opune rezistență la orice sarcină din partea părinților sau chiar a șefului, la maturitate. Astfel, copiii vor deveni tot mai egoiști, nu vor dori să împartă nimic cu nimeni, nu vor considera necesar să spună mulțumesc, mami și tati, nu își vor cere scuze atunci când greșesc și la maturitate nu vor învăța să iubească sincer, necondiționat”, explică psihologul Lenke Iuhoș.

Sindromul Prințesei generează anxietate și o lume fără iubire necondiționată

Din dorința de a-i proteja și de a-i ajuta pe cei mici, atât părinții, cât și societatea contribuie la apariția unor manifestări care le pot afecta viața de adult. Aceste atitudini sunt alimentate de părinți, prin repetări obsesive a acestor apelative sau cu permisivitate dusă la extreme, iar efectele vor fi nocive pentru viitorii adulți ai generației Z și Alpha.

Sursa foto: Dr. Tanase Tasente

“La maturitate, tot mai…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.