Drepturile angajatului!

0

Sa fii angajat in anul 2020, nu numai ca iti aduce un salariu bun pentru Romania, dar si o multime de drepturi. Pronind de la actul de demisie fara preaviz, pana la zile libere 2020, romanii au toate motivele sa isi caute un loc de munca stabil.

Desi in trecut era un trend sa pleci la munca in strainatate, in ziua de astazi, multi romani prefera un loc de munca la ei in tara, deoarece vor sa fie mai aproape de familie, dar si datorita majorarilor salariale. Desigur, in ziua de azi, cand nu ne mai place un loc de mucna, putem pleca, inaintand demisia.

Demisia este un act la fel de puternic precum contractul de angajare, deoarece prin acesta se finalizeaza parteneriatul intre angajat si angajator. Exista si situati prin care demisia poate fi trimisa de catre angajat prin email in mai multe situatii:

Atunci cand lucrezi la distanta. Daca managerul tau locuieste intr-o alta tara, atunci aceasta varianta este mai mult decat justificata. In acest caz, e-mailul este probabil unul dintre modurile in care comunici cel mai des cu seful tau, astfel ca nu va fi perceput atat de negativ pe cat ar fi daca ati lucra impreuna, intr-un birou fizic.

Poti sa trimit un email atunci cand prezenta in persoana pentru demisie te-ar pune in pericol. Daca lucrezi pentru un manager abuziv sau intr-un mediu psihologic nesigur, demisia prin e-mail poate fi cea mai sigura optiune. Nu sacrifici nimic prin impiedicarea conexiunii, deoarece este putin probabil ca seful tau sa-ti ofere o recomandare. Cel mai important este sa iti protejezi propria persoana, ceea ce este mai presus fata de orice consideratii despre cariera.

Si, care sunt zilele libere in acest an? Program zile libere 2020 este urmatorul:

-1 ianuarie – Anul Nou (miercuri);

-2 ianuarie – A doua zi dupa Anul Nou (joi);

-24 ianuarie – Ziua Principatelor Romane (vineri);

-17 aprilie – Vinerea mare (vineri);

-19 aprilie – Pastele (duminica);

-20 aprilie – A doua zi de Paste (luni);

-1 mai – Ziua Muncii (vineri);

-1 iunie – Ziua Copilului (luni);

-7 iunie – Rusaliile (duminica);

-8 iunie – A doua zi de Rusalii (luni);

-15 august – Adormirea Maicii Domnului (sambata);

-30 noiembrie – Sfantul Andrei (luni);

-1 decembrie – Ziua Nationala a Romaniei (marti);

-25 decembrie – Craciunul (vineri);

-26 decembrie – A doua zi de Craciun (sambata).

Romania este printre putinele tari care ofera angajatilor un numar de zile libere atat de mare, si se poate spune ca suntem destul de privilegiati din acest punct de vedere.

Ce avantaje au angajatii?

Ca angajat probabil vei lucra 5-6 zile pe saptamana, 6 – 9 ore pe zi, vei incepe prin a ti se spune ce sa faci si cand sa faci, probabil vei ajunge dupa un anumit interval de timp sa avansazi si sa spui tu celorlati ce si cum sa faca. Insa conform principiului “Intr-o ierarhie, fiecare angajat tinde sa promoveze pana cand isi atinge nivelul de incompetenta”, trebuie sa stim cand un job nu mai este potrivit.

Avantajele in a fi angajat ar fi: 

-program fix, de cele mai multe ori;

-responsabilitati reduse si limitate la o anumita arie;

-venit sigur.

Venitul sigur este principalul motivator din spatele multor angajari, mai ales in domeniul de call-center si multinationale, unde noii angajatii sunt mereu bineveniti!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.