Dragoș Bucurenci a avut o reacție dură la adresa artiștilor indignați de recitalul de manele de la gala Gopo

0

Gala premiilor Gopo din acest an a fost un eveniment înconjurat de controverse, un anumit moment reușind să încingă spiritele. Trupa cântărețului de manele Dan Bursuc, Kana Jambe, a urcat pe scenă unde a susținut un mini recital ce a făcut parte dintr-un moment mai amplu. Înainte ca formația să urce pe scenă a fost proiectat scheciul „Romanian Rhapsody”, iar prezența Kana Jambe a fost o trimitere la filmul care a câștigat premiul pentru cel mai bun debut, „Soldații. Poveste de Ferentari”, în care apare și Dan Bursuc.

De asemenea, organizatorii au expplicat pentru Adevărul că și-au dorit ca gala din acest an „să fie o pledoarie pentru diversitate, acceptare și toleranță”.

După acest moment, mai mulți artiști, printre care Mihai Mărgineanu și Aurelian Temișan au avut reacții acide și au catalogat decizia organizatorilor drept una rușinoasă.

Dragoș Bucurenci, reacție dură la adresa artiștilor

Bucurenci, care este activist civic, jurnalist, consulant în comunicare și cunoscut pentru susținerea minorităților, le-a dat o replică dură acestora. El a făcut trimitere la propriile cariere: versuri deochiate și coveruri după „marea manelistă” Romica Puceanu. Mai mult, el a catalogat aceste ieșiri drept rasiste.

Înțeleg că un mare actor, care a încântat publicul cu versuri sensibile…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.