Două modele de pantofi create de Katy Perry au fost retrase de la vânzare din cauza conotațiilor rasiste

0

Cele două modele din linia de pantofi a artistei sunt „Rue Face Slip On Loafers” și varianta cu toc „Ora Face Block Heel Sandal”, relatează TMZ.

Acești pantofi au ornamente care redau forma unor ochi, a unui nas și a unei guri cu buze roșii și erau comercializați în două variante: negru și bej.

Cel care a creat probleme a fost modelul negru pentru că seamănă foarte mult cu unul dintre simbolurile rasismului american, machiajul „blackface”.

Muzeul Național de Istorie Afro-Americană enumără „blackface”, machiajul purtat de actorii albi din prima jumătate a secolului al XX-lea pentru a înfățișa personaje de culoare, printre stereotipurile impuse de majoritate pentru a ridiculiza aspectul și cultura afro-americanilor.

Katy Perry a devenit cunoscută datorită hitului din 2008 „I Kissed a Girl” care a atins prima poziție în peste 20 de țări, inclusiv Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Australia și United World Chart. Continuând o carieră de succes, primește multe nominalizări, premii și distincții ca artist de nivel mondial, devenind unul dintre cei mai bine vânduți artiști muzicali din istorie, cu peste 100 de milioane de albume și single-uri vândute la nivel mondial, dintre care 81 de milioane de single-uri și peste 12 milioane de albume în SUA.

Ca urmare a succesului…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.