Dior a lansat colecția Cruise 2020 în Marrakech

0

În fiecare an colecțiile CRUISE sunt cele mai glam și cele mai așteptate prezentări de modă. Pentru colecția de anul acesta, Maria Grazia Chiuri a ales să prezinte colecția Dior Cruise 2020 în Marrakech.

Prezentarea colecției Dior Cruise 2020 a avut loc luni seară, la Palatul El Badi (Palais El Badi), din Marrakech, iar tema a fost „pământ comun” („common ground”) – o celebrare a diferitelor culturi care se reunesc pentru a crea împreună și pentru a-și găsi un teren comun.

„Maria Grazia Chiuri a avut dintotdeauna în suflet această dorință de schimbare creativă cu alte culturi africane. Cu această colecție, ea a căutat să dialogheze cu peisajul real și imaginat al Marocului, la intersecția cu Marea Mediteraneeană, Europa și Africa, ca o destinație de vis pentru artiști, poeți, scriitori și aventurieri veșnici”, a declarat Dior într-un comunicat de presă.

Dior a lansat colecția Cruise 2020 în Marrakech

Colecția Dior Cruise 2020 a fost o colecție aproape de inima directorului creativ, Maria Grazia Chiuri: un schimb cultural între codurile Dior și arta africană, pe care aceasta le-a admirat dintotdeauna.

Lucrând cu țesături tradiționale, fabricate în Coasta de Fildeș, Maria Grazia Chiuri a contopit cu acestea marca comercială Dior –  pânză de bumbac imprimată (toile de jouy), motivele cărții tarot, împreună cu silueta „New Look”, specifică anilor ’50.

„Adevărul este că, pentru mine nu a contat doar să vorbesc despre artele și meșteșugurile din întreaga lume, ci să merg în jurul lumii și să văd codurile Dior din diferite puncte de vedere”, a declarat Chiuri.

Pentru realizarea colecției, Maria Grazia Chiuri a invitat mai mulți specialiști să colaboreze cu ea.

Chiuri i-a cerut lui Pathé Ouédraogo, cunoscut și ca Pathé’O (unul dintre cei mai importanți designeri din Africa), să creeze o cămașă specială pentru colecție, care…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.