Design-ul și echiparea camerei de hotel – ce criterii trebuie luate în calcul?

0

Atunci când alegi să mergi într-un concediu de odihnă, cu siguranță cauți hoteluri cu încăperi cât mai luminoase, care să îți ofere confortul de care ai nevoie, pentru a te bucura de un sejur perfect. Evident, unul dintre principalele tale preocupări este calitatea saltelei, mai ales dacă suferi de dureri de spate sau îți dorești un somn cu adevărat odihnitor.

 

Hotelurile care vor să le ofere turiștilor o experiență unică, un plus de confort și relaxare, optează pentru serviciile specializate de design interior, pe care le văd ca o investiție atât în confortul turiștilor, cât și în imaginea generală a business-ului.

Ce criterii trebuie luate în considerare în amenajarea unei camere de hotel?

În primul rând, finisajele alese

În esență, finisajele sunt reprezentate de tratamentele aplicate pardoselilor și pereților, respectiv mochetă, parchet, tapet sau vopsitorii. Principala grijă ar trebui acordată pardoselilor, deoarece are un grad de uzură ridicat, iar din punct de vedere estetic și al confortului este important să fie plăcute la atingere, dat fiind că în camerele de hotel turiștii merg adesea desculți.

 

Cel mai adesea, hotelurile optează pentru diverse modele de mochete de trafic intens (din clasa minimum 32), create dintr-un amestec de lână și poliamidă, cu o înălțime cuprinsă între 18 și 20 de milimetri. Sub stratul de mochetă se adaugă un strat de suport (creat din pâslă, latex sau cauciuc), ce asigură un sentiment plăcut la atingere, o rezistență mai mare în timp, dar și un plus de izolare fonică.

Ușile

Aici discutăm despre ușile de la intrarea în cameră și cea de la baie. Bunele practici în domeniul HoReCa cer ca ușa de la intrare să respecte standardul rezistenței la foc, dar să asigure și o anumită izolare fonică (minim 36 de decibeli). La exterior, ușile moderne au dispuse încuietori magnetice (se recomandă tehnologia RFID), dincolo de vizor și amortizor.

Piesele de mobilier

Piesele de mobilier folosite în design interior hotel sunt împărțite în două categorii: mobilier fix și mobilier independent. În categoria mobilierului independent intră scaunele, fotoliile și măsuța de cafea; mobilierul fix este reprezentat de dulapul de haine, biroul sau comoda și capul de pat.

 

În ceea ce privește materialele din care sunt realizate piesele de mobilier se recomandă PAL laminat pana la MDF furniruit sau vopsit. Nu este recomandat mobilierul din lemn masiv, deoarece lemnul „lucrează“ în timp și are o rezistență mecanică mult mai mică.

Patul

Paturile de hoteluri se achizitioneaza separat de articolele de mobilier, de la furnizori specializati. Astfel, în industria HoReCa există standarde stricte în achiziția paturilor pentru oaspeți, de aceea nu se pot cumpăra din comerț.

Materialele textile

Aici intră draperiile și perdelele, materialele folosite la piesele de mobilier tapițat, tapițarea somierei, cuvertura/runner-ul de pe pat. O cameră de hotel trebuie să fie întunecată complet, de aceea se optează pentru materialele de tipul black-out (cu opacitate 100%) sau dim-out (cu opacitate 90%), toate tratate ignifug.

Iluminarea

Corpurile de iluminat joacă atât un rol practic, cât și unul estetic. La capul patului trebuie să existe o lampă de citit, în zona biroului o veioză, iar în zona măsuței de cafea, prevăzută cu fotoilii, indicat ar fi să existe un lampadar.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.