Deja în cuplu? Folosește distanțarea socială în favoarea ta! 8 metode pentru a avea o relație de cuplu sănătoasă

0

Distanțarea socială ne pune la încercare din toate punctele de vedere. Economic ești îngrijorată, pandemia te ține în stare de alertă. Mersul la cumpărături a devenit o vacanță exclusivistă, ești sătulă de filme și seriale. A fost plăcut să petreci timp alături de partener, dar ai nevoie și de momente separat de el. Asta poți să o faci citind sau lucrând în altă cameră, prin videoconferințe numai cu prietenii tăi. În aceeași măsură proximitatea pe care nu o poți evita este o șansă de a vă reconfigura relația de cuplu, de a avea o abordare mult mai sănătoasă decât înaintea pandemiei.

E cazul să vă cunoașteți mai bine

Dar sunteți împreună de niște ani sau luni bune, cum să nu-l cunoști deja? Ei, vei rămâne surprinsă! Invită-ți partenerul la o discuție relaxată, împărtășiți reciproc ce vă aduce bucurie, care vă sunt planurile individuale de viitor (să zicem legate de carieră), care vă sunt aspirațiile, dar și ce vă stresează, care sunt îngrijorările. Povestiți despre momentele cheie din viața voastră.

Spune-i celuilalt ce admiri la el…

… faceți o listă de calități, abilități, comportamente care vă trezesc admirația și de ce. Dacă ocazional aveți manifestări de dispreț reciproc, admirația readuce echilibrul și demonstrează că sunteți valoroși unul pentru celălalt.

Nu vă ignorați

El vrea să îți arate un film haios, tu îl chemi să audă o știre interesantă. Acestea se numesc licitații sau cereri de conexiune. Lucruri mici, aparent neimportante, dar care de fapt cimentează relația dintre voi. Când nevoia de conexiune nu este satisfăcută și îl ignori sau îl repezi pe celălalt, în timp apar fisuri…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.