De ce să îți dotezi terasa cu Zipscreen

0

Indiferent dacă locuiți la casă sau dacă dispuneți de o terasă sau balcon la apartament, de multe ori vă puteți găsi în situația în care razele solare devin deranjante datorită faptului că pătrund la un unghi care nu permite obturarea lor decât cu o soluție cu deschidere pe verticală.

În acest caz soluția pe care firma Trident o propune clienților săi sunt jaluzelele de tip Zipscreen care au fost concepute tocmai pentru situații de acest fel în care o simplă umbrire cu copertină retractabilă sau pergolă nu ar fi suficientă.

 

Când abordăm subiectul umbririi unei locuințe sau în particular a unei terase, trebuie să pornim întotdeauna de la dispunerea acesteia în raport cu punctele cardinale pentru a putea prevedea unghiul de incidență la care razele solare vor pătrunde.

În general, pentru terasele care sunt orientate spre sud este ideal ca acestea să fie umbrite cu o marchiză pentru protecție solară sau cu o pergolă retractabilă care protejează și de ploie/ninsoare.

Terasele orientate spre nord nu au nevoie de umbrire dar pot fi acoperite cu pergole retractabile cu structură din aluminiu pentru a proteja de ploaie sau ninsoare.

 

Orientarea spre est sau spre vest de unde răsare si apune soarele, reprezintă situațiile ideale în care produsul de tip Zipscreen își va arăta eficiența cel mai mult. Protecția solară pe care o oferă este desăvârșită datorită materialului de tip Soltis special conceput pentru aplicații de acest fel. Materialul este foarte rezistent în timp și impermeabil și dispune de mici orificii care îl face să fie translucid. Fiind translucid, el oferă protecție solară fără a obtura însă vederea înspre curte si de asemenea permite aerului să circule și să ventileze terasa dumneavoastră.

Stabilitatea materialului este garantată în timp datorită modului în care acesta este ancorat în ghidajele de aluminiu. Culisarea prin ghidaje se realizează cu un sistem de tip fermoar care nu permite materialului să iasă din ghidaje nici macar la vânt foarte puternic.

Legătura dintre fermoar și material se realizează prin termosudare.

Micile orificii din compoziția materialului ajută de asemnea la stabilitatea produsului în caz de vânt foarte puternic prin faptul că nu mai opune o rezistența ridicată și diminueaza semnificativ posibilitatea de deteriorare a acestuia.

Caseta superioară care adăpostește tamburul pe care materialul culisează are un design minimalist cu o dimensiune de 11×11 cm ceea ce îl face ușor adaptabil oricărui tip de design. De asemenea, aceasta are rolul de a proteja materialul pe perioada când zipscreenul nu este folosit, ajutând la menținerea acestuia curat o perioada mai îndelungată de timp.

Un alt avantaj al materialului de tip screen îl constituie faptul că acesta poate fi foarte ușor si rapid curățat cu jetul de apă.

Gama coloristică largă permite ca produsele de tip Zipscreen să poată fi adaptate cu ușurintă culorilor locuinței dumneavoastră iar caseta și ghidaje pot fi vopsite in orice culoare ral pentru a satisface cele mai stricte cerințe.

Acționarea se face simplu, din telecomandă, produsele fiind motorizate în varianta standard cu motoare Somfy, lider mondial pe segmentul de motorizare al produselor destinate umbririi.

In cazul in care există mai multe ochiuri ale terasei care se dotează cu Zipscreen, avem posibilitatea să le acționăm pe toate simultan cu ajutorul unei singure telecomenzi cu 5 canale, facilitând astfel modul de utilizare si creând un plus de confort.

De asemenea, în cazul în care se dorește acționarea din telefonul mobil, acest lucru este posibil prin adaptarea unui modul special Somfy care facilitează acest lucru.

Pentru locurile unde alimentarea cu curent electric este foarte dificilă sau acest lucru nu a fost prevăzut sau nu se dorește, există și posibilitatea ca produsul să fie acționat manual cu ajutorul unei manivele. Manivelele se pot comanda la diferite dimensiuni pentru a facilita modul de utilizare și sunt interschimbabile.

Dimensiunile constructive sunt generoase, de până la 4 metri lățime și 3 metri înălțime permițând astfel un grad mare de adaptabilitate pentru cele mai multe terase.

 

În cazul în care v-ați dotat deja locuința cu o pergolă retractabilă cu structură din aluminiu, există posibilitatea pentru care clienții noștri optează în mod frecvent, aceea de a închide pergola perimetral cu Zipscreen. Dimensiunea casetei și a ghidajelor precum și posibilitatea de a confecționa atât pergola cât și Zipscreenurile în aceeași culoare fac ca întreg ansamblul să pară un tot unitar.

Drept urmare, noi sfătuim de fiecare dată clienții noștri care au optat pentru o pergolă retractabilă să ia în calcul dotarea acesteia cu Zipscreen pe post de opțiune suplimentară.

Mai mult decât protecție solară, acest tip de produs îndeplinește și toate calitățile pe care le oferă pereții de vânt clasici cu folie din pvc și anume protecție la ploaie și vânt și mai mult decât atât, adaugă plusul de protecție solară precum și o mai bună rezistență la vânt puternic datorită micilor perforații din material.

 

Gradul mare de întrebuințare pentru diferite situații îl face de asemenea foarte potrivit pentru terase mai mari sau balcoane care sunt deja acoperite cu un acoperis fix, în cazul acesta, prinderea făcându-se pe tavan iar in cazul acesta confortul pe care beneficiarul îl resimte utilizând terasa respectivă este mult crescut.

Deși este un produs destinat în mod special teraselor și mai ales în cazul dispunerii acestora spre răsărit sau apus, jaluzeaua de tip Zipscreen se pretează foarte bine și pe post de rulou care poate fi instalat la ferestre precum rulourile clasice cu lamele din aluminiu, dispunând de o mare adaptabilitate chiar mai mare decât acestea, datorata în special structurii minimaliste, cu ghidaje și casetă de dimensiuni mai reduse decât la rulouri.

Efectul optic pe care acestea le crează în acest caz este unul deosebit, difuzia luminii în încăpere creând jocuri interesante de lumini și umbre în funcție de modul de patrundere al razelor solare.

 

Specialiștii firmei noastre vă stau mereu la dispozitie pentru a ajunge împreună la soluțiile potrivite pentru fiecare situație în parte mai ales în cazul în care se optează pentru un produs precum acesta, cu un grad foarte ridicat de adaptabilitate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.