De ce să alegi BCA pentru construcția casei tale?

0

BCA-ul este un material excelent pentru construcție, fiind ușor de folosit în construcții și durabil. Este folosit pentru construcția pereților, podelelor și acoperișurilor. La celco.ro găsești o gamă variată de BCA, dar și produse precum tinci sau var.

Ce este BCA-ul

Cărămizile BCA sunt fabricate cu găuri de aer, sub formă de panouri sau blocuri mai mari. Sunt ușoare și contribuie la eficiența energetică a casei. Gazul folosit pentru aer betonul în timpul fabricării este hidrogenul rezultat din reacția pastei de aluminiu cu elemente alcaline din ciment.

 

De aceea pe internet vei descoperi că “BCA pret palet” este printre cele mai căutate expresii. BCA-ul este durabil, ușor și nu arde oferind o barieră excelentă pentru foc. Fiind un bun izolator, capabil să suporte sarcini destul de mari.

Ușor de folosit în construcții la un preț corect

BCA-ul este de 5 ori mai ușor decât betonul și vine într-o varietate de dimensiuni. Este ușor de lucrat cu el și poate fi modelat cu ușurință. Cu BCA-ul se lucrează ușor iar în cazul blocurilor mai mari necesită mai puține îmbinări și o construcție mai rapidă.

Procesul de construcție cu BCA implică mai puține deșeuri, care pot fi reutilizate în construcția pereților. Astfel că produce deșeuri reduse și nu consumă multe resurse. Costurile sunt moderate și competitive cu alte opțiuni de materiale de construcție.

 

Culoarea este deschisă însă prin folosire de termoizolatie interior și finisaje, acest lucru se poate adapta preferințelor personale. Dar aspectul este dat și de structura specială care nu permite apei să treacă prin material, însă facilitează eliminarea umidității.

Rezistența structurii

BCA-ul are o structura extrem de rezistentă, de aceea se pot construi în siguranță clădiri de până la 3 etaje. Structura întregii case poate fi realizată, de la pereți la podele și acoperișuri, blocuri și panouri de podea, pereți și acoperișuri.

Izolația termică și fonică

Performanța termică a BCA-ului depinde de climatul în care este utilizat, însă dacă este folosit în masă mai largă, de exemplu și pentru pereți și pardoseli, poate fi potrivit și pentru clima unde este nevoie de nivel mai mare de izolare termică. BCA-ul are calități de izolare termică foarte bune comparativ cu alte materiale de zidărie, însă pentru o izolare foarte bună sunt necesare materiale suplimentare. Datorită buzunarelor cu aer, BCA-ul poate oferi izolare fonică foarte bună. La fel ca în cazul tuturor tipurilor de construcții, trebuie avut grijă cu umplerea rosturilor care pot permite transmiterea nedorită a sunetului.

Rezistent la foc, dăunători și umiditate

Datorită compoziției anorganice, BCA-ul nu este inflamabil și nu explodează, deci este potrivit pentru construcții rezistente la foc. Totodată nu adăpostește și nici nu încurajează insectele sau dăunătorii. Natura ușoară previne ca umezeala să rămână în structură iar dacă este expus umezelii nu se degradează structural, însă își poate pierde din performanța termică.

Acestea sunt doar câteva motive pentru care să optezi pentru BCA în construcția clădirilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.