De ce (nu) ne place de Greta Thunberg

0

La doar 16 ani Greta Thunberg este propusă la Premiul Nobel pentru Pace și a devenit poate cea mai cunoscută activistă a lumii la momentul actual și, prin discursul ținut la summit-ul ONU pentru climă, a atras atenția întregii lumi asupra schimbărilor climatice care afectează viitorul planetei.

Greta Thunberg este o elevă de 16 ani din Suedia care a fost propusă la Premiul Nobel pentru Pace datorită implicării active în lupta împotriva schimbărilor climatice. Aceasta a lipsit o zi de la școală pentru a protesta și, datorită inițiativei acesteia milioane de tineri din întreaga lume au participat la greva globală, manifestații fiind organizate și în România, în orașe precum București, Iași, Timișoara și Cluj-Napoca.

În ultimele zile numele ei a devenit și mai cunoscut la nivel global, după ce Greta a ținut un discurs impresionant la summit-ul ONU pentru climă, un discurs care i-a atras atenția și lui Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii ironizând-o pe aceasta ulterior printr-o postare pe Twitter.

„Pare o tânără foarte fericită care priveşte spre un viitor luminos şi minunat. E atât de plăcut să priveşti!”, a scris Donald Trump. Greta a arătat însă că poate câștiga un război pe Twitter în fața lui Trump, așa că și-a modificat descrierea propriului profil de pe rețeaua de socializare, unde a pus exact cuvintele Președintelui SUA.

Trump nu a fost, însă, singurul care a ironizat-o pe Greta Thunberg. Internetul s-a împărțit în două tabere în…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.