De ce este vaccinarea benefică

0

Vaccinarea reprezintă un element extrem de important dacă ne dorim să ne păstrăm sănătatea la parapetrii optimi, fiind una dintre principalele metode de a preveni diverse boli infecțioase foarte grave.

5 vieți sunt salvate datorită vaccinării, zilnic. Chiar și așa, 1,5 milioane de decese ar putea să fie evitate printr-o simplă acoperire vaccinală mai bună.

Cea mai mare parte din copii primesc doza de imunitate în timp util, adică 8 din 10 copii la nivel mondial primesc vaccinuri esențiale. Chiar dacă circa 116 milioane de copii primesc în fiecare an vaccinurile, 20 de milioane nu primesc imunitatea. Acest număr poate reprezenta o întreagă populație a unei țări mijlocii cum este România.

Vaccinurile pe care copiii ar trebui să le primească nu îi feresc doar de bolile infecțioase, dar ajută și la stoparea răspândirii infecției către familie sau apropiați. Prin intermediul vaccinări de rutină pe scară largă, au fost reduse vizibil în ultimele decenii, boli grave precum tetanos, rujeolă, etc.

Vaccinarea în România pentru copiii cu vârsta de până în 2 ani este recomandată pentru boli infecțioase precum:  difterie, hepatita A, hepatita B, gripă, rujeolă, oreion, tuse convulsivă (infecţie cu B pertussis), poliomielită, rubeolă, tetanos, infecţie cu rotavirus, varicelă, pneumonii, meningite pneumococice, tuberculoză.

Vaccinarea protejează și tinerii de bolile infecțioase

Adolescenții prezintă un risc ridicat de a contracta și transmite unele boli infecțioase rare și neprevăzute care evoluează rapid și în cel mai grav mod. Pentru a evita astfel de probleme, vaccinarea împotriva acestor tipuri de boli dar și vaccinarea de rapel sunt esențiale pentru a fi protejat de bolile infecțioase comune.

,,Scopul vaccinării rămâne dezvoltarea unei protecţii faţă de îmbolnăvire. Protecţia devine eficientă dacă se aplică din primele zile de viaţă şi, mai ales, dacă se continuă…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.