De ce alergatul în aer liber este benefic pentru sănătate

0

Chiar dacă începutul este dificil, trebuie să te ambiționezi și să îți depășești comoditatea. Cu toate că poate fi plictisitor, specialiștii îți recomandă să faci exerciții în aer liber, și în special să alergi.

Și sunt și multe argumente pentru care ar trebui să faci acest lucru: 70% dintre mușchi sunt puși în mișcare, alergatul în aer liber este un bun aliat împotriva stresului și a efectelor sale, pentru că cea mai simplă dintre toate formele de a face sport nu este doar modul perfect de a obține un corp bine tonifiat, dar are și alte efecte plăcute. Din acest motiv, știința se implică din ce în ce mai mult în subiectul sport și alergare. Spre exemplu, experții acum știu că joggerii au, de fapt, creiere ce lucrează mult mai bine. Iar în momentul în care alergi în aer liber, nu faci doar exercițiu fizic, dar te bucuri și de aerul proaspăt, de peisaje și de lumina naturală a soarelui. Uiți de toate problemele, dar mai ales de stres.

Primești energie și lucrezi mai multe categorii de mușchi

Atunci când faci sport în aer liber, prinzi momentul de a te reconecta cu natura și să profiți de ea din plin, pentru a face rost de energie. Acesta este motivul pentru care înainte de a da piept cu o zi grea, mare parte din oameni își iau timp să facă jogging dimineața. Spre deosebire de alergare pe bandă, în sală, ce oferă un antrenament destul de unidimensional pentru corp, alergarea în aer liber este imprevizibilă atunci când ne gândim la înclinarea și suprafața terenului.  Așadar, corpul tău este nevoit să se miște în moduri în care nu ar fi altfel solicitat: atunci când cobori un deal abrupt, treci peste o rădăcină groasă de copac, iar apoi faci un mic ocol ca să eviți o groapă. Studiile au demonstrat faptul că, alergând în aer liber, îți flexezi mai mult gleznele și utilizezi, de asemenea, mușchi diferiți…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.