De 8 martie feministele protestează la Catedrala Neamului împotriva declarațiilor misogine ale oamenilor Bisericii

0

De Ziua Internațională a Femeii, feministele protestează la Catedrala Neamului în semn de revoltă față de discriminarea promovată de Biserica Ortodoxă Română, prin intermediul celor mai vizibili membri ai ei. „Pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, manifestăm împotriva unei instituții misogine, homofobe și lacome!*”, se arată în descrierea evenimentului numit, simbolic, Liturghie feministă.

Așa încât duminică, de la ora 14:00, feministele protestează la Catedrala Neamului și îndeamnă toate femeile care se recunosc în revendicările lor să li se alăture și să își arate revolta față de discriminările promovate de BOR. Organizatoarele subliniază și faptul că BOR este o instituție finanțată din bani publici, neplătitoare de taxe, în vreme ce guvernele nu găsesc nicicând fonduri suficiente pentru serviciile de asistență și protecție socială.

Organizatoarele subliniază și că, conform literei și spiritului legii, femeile sunt egale cu bărbații, dar că Biserica se încăpățânează să pună în plan superior bărbatul și în plan secundar femeia, atât în viața de familie, cât și în spațiul public și în ierarhia internă a instituției.

Așadar, feministele protestează la Catedrala Neamului pentru că:

„Toți cetățenii sunt egali în fața legii, scrie în Constituție. Dar Biserica neagă dreptul persoanelor de același sex de a forma un cuplu prin parteneriat civil sau de a se căsători.

Tinerii au dreptul la educație privind sănătatea reproductivă și sexuală, dar Biserica se opune vehement introducerii orelor de educația sexuală în școli, accesului tinerilor la informații despre corpurile lor, și afirmă că numărul mare de sarcini la…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.