Cumpararea suplimentelor nutritive online: x sfaturi esentiale

0

Suplimentele nutritive vin cu un aport suplimentar de nutrienți în organism, față de alimentele consumate, obișnuit. În funcție de tipul nutrienților conținuți, suplimentele alimentare se împart în două categorii: macronutrienții – care conțin carbohidrați, grăsimi sănătoase, proteine și aminoacizi – și micronutrienți, care conțin vitamine, minerale, extracte din plante, antioxidanți sau substanțe cu rol de stimulare a metabolismului.

Suplimentele alimentare fac parte din categoria produselor care se eliberează „la liber”, fără prescripție medicală, atât din magazinele fizice cât și online, însă asta nu înseamnă că pot fi achiziționate și administrate oricum, de oricine. În cazul achizițiilor online, dacă nu există contact direct cu vânzătorul, riscul să achiziționezi suplimente neconforme este mai mare, așa că îți oferim 5 sfaturi esențiale ca să eviți o astfel de situație.

1. Cere sfatul unui specialist

Înainte să cumperi suplimente nutritive, trebuie să știi, în primul rând, dacă ai nevoie de ele și care sunt substanțele pe care trebuie să le conțină. Nu te baza doar pe sfatul unui prieten care a luat un astfel de supliment și care a susținut că i-a „făcut bine”.  Fiecare organism este diferit, iar ce a fost bun pentru prietenul tău poate fi rău pentru tine. De aceea, înainte de a comanda un supliment, consultă un medic sau un nutriționist avizat, care îți vor spune exact ce trebuie să iei.

2. Comandă de pe un site de încredere

Internetul e plin de farmacii și magazine online, care oferă clienților o multitudine de „produse-minune“, dar, nu toate acestea sunt de încredere. Înainte de a plasa comanda, studiază mai multe site-uri, citește opiniile altor clienți și verifică, de fiecare dată, dacă magazinul virtual are trecute date de identificare, la secțiunea „contact”.

ProteineMag se numără printre magazinele online la care poți apela cu încredere și unde poți găsi o gamă foarte variată de suplimente și alte produse similare.

 3. Documentează-te asupra produsului

Este bine să nu crezi doar reclamele pe care le vezi la televizor sau testimonialele care îți vorbesc despre efecte și transformări miraculoase, datorate unui anumit produs. Documentează-te amănunțit, caută prospectul și eticheta și citește-le cu atenție. Astfel, vei afla detalii esențiale precum cantitatea de substanțe pe care le conține suplimentul respectiv, modul de administrare, efectele și contraindicațiile.

 4. Alege suplimentele în mod inteligent

Dacă ai nevoie de mai multe suplimente, nu ți le administra pe toate deodată. Ia-le, treptat, ca să observi efectele, mai ales, atunci când e vorba de produse noi. De asemenea, pentru un rezultat cât mai bun în timp, sfătuiește-te cu un specialist care-ți va găsi o combinație ideală de vitamine, minerale, grăsimi sănătoase și aminoacizi. Acestea sunt substanțe benefice pentru sănătate, însă, trebuie să existe un echilibru în administrarea lor.

 5. Intră în legătură cu un consultant de vânzări

Dacă nu găsești pe site-ul magazinului online toate informațiile despre un produs, despre politica de retur și alte amănunte importante, solicită relații de la un reprezentant. La rubrica de contact, trebuie să găsești un număr de telefon, o adresa de e-mail sau o altă modalitate prin care poți lua legătura cu un consultant. Multe magazine au și pagină pe rețelele de socializare, astfel că poți discuta direct cu vânzătorii. Cu cât poți lua legătura mai ușor și cu cât interlocutorul este mai deschis să te ajute, cu atât magazinul este mai de încredere.

Chiar dacă iei suplimente, nu uita că baza trebuie să rămână alimentația și, de aceea, trebuie să acorzi, în continuare, o atenție sporită dietei. Aceasta trebuie să constituie principala sursă de nutrienți, iar suplimentele să compenseze anumite carențe de vitamine, minerale și alte substanțe necesare organismului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.