Cum un brand de lifestyle încurajează fete din jurul lumii să își “creeze viețile pe care le iubesc”

0

Yasmeen, fiica unor imigranți din Yemen, își dorea susținerea tatălui ei în urmărirea învățământului superior, în speranța de a deveni prima femeie din familia ei care să obțină o diplomă universitară. În București, eu speram să găsesc sprijinul necesar pentru a începe prima organizație pentru egalitatea de șanse, formată din adolescenți români. La My Social Canvas (MSC), un brand de design cu impact social, CEO-ul Lisa Mayer și echipa ei căutau o modalitate de a ne aduce pe toate – și mii de alte fete ca noi – împreună, în speranța de a ne echipa cu oportunitățile necesare pentru a transforma viețile pe care le visam în realitate.

Ca adolescentă în România, îmi doream să susțin și să promovez egalitatea de sanse, fiind o cauză foarte importantă pentru mine, însă nu găsisem sprijinul necesar pentru a transforma acest vis în realitate. Trebuia să găsesc o comunitate care nu să nu fie doar un safety net’, ci și o sursă de inspirație și motivație pentru a ma reaminti de misiunea mea în momente dificile. Veți auzi povestiri similare de la multe fete din întreaga lume. Cu toate avem vise mari și idei importante. Vrem cu adevărat (și putem) să creăm o diferență în comunitățile noastre. Din păcate, multe dintre noi nu știm unde să căutăm -sau pur și simplu nu primim- sprijinul de care avem nevoie pentru a realiza aceste dorințe.

Fetele care doresc să depășească barierele din comunitățile lor caută încurajare și este esențial ca noi, ca o societate, să ne asigurăm că o primesc. Altfel, într-o țară în care mai puțin de 20% dintre politicieni sunt femei, cum și-ar percepe cineva ca mine șansa de a crea schimbare adevărată? Într-o comunitate în care majoritatea fetelor își încheie educația după absolvirea liceului, cum ar putea cineva ca Yasmeen…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.