Cum știi că este timpul să-ți schimbi telefonul: 4 semne

0

Vine o vreme în viața fiecăruia când trebuie să își schimbe telefonul, iar primele semne că se apropie momentul le vei primi chiar din partea lui. Oricât de performant ar fi, orice telefon are o anumită durată de viață, iar pe măsură ce trece timpul, uzura începe să își spună cuvântul. Dispozitivul devine tot mai greu de utilizat, rateurile pe care le dă în mod repetat ajung să te scoată din sărite, iar acela este momentul în care majoritatea utilizatorilor decid că a venit clipa despărțirii.

Ca să știi la ce să te aștepți când va veni și în cazul tău acest moment, iată care sunt semnele ce trebuie să îți dea de înțeles că trebuie să îți cauți telefon nou!

Touchscreen-ul răspunde greu

Este foarte enervant când încerci să deschizi o aplicație sau să scrii un mesaj iar  telefonul se „gândește” câteva secunde până îți răspunde la comenzi. O astfel de problemă este generată de touchscreen, iar dacă vezi că persistă, e semn clar că acesta și-a pierdut viteza din cauza uzurii.

Poți încerca să restartezi telefonul și să testezi viteza pe mai multe aplicații, pentru că e posibil ca problema să fie de altă natură. Totuși, dacă touchscreen-ul continuă să răspundă greu la comenzi, înseamnă că e vremea să își iei un alt telefon. Poți merge la un service pentru înlocuirea touchscreen-ului, însă costul este destul de mare, iar investiția nu se merită în cazul unui telefon uzat.

Bateria „moare” mult mai repede

Oricât de bună calitativ ar fi, bateria oricărui telefon se uzează puțin câte puțin după fiecare ciclu de încărcare, iar la un moment dat va ajunge să se descarce complet în mai puțin de o oră. În aceste condiții, e clar că posibilitățile de utilizare a telefonului vor fi considerabil limitate, iar în majoritatea timpului ar trebui să îl ții la încărcat. Pentru a prelungi durata de viață a bateriei, e recomandat să nu o lași să scadă sub nivelul de 20%. Cu toate acestea, după o perioadă de câțiva ani, bateria va ceda, iar atunci e recomandat să își schimbi telefonul cu totul.

Telefonul se restartează des

Dacă telefonul s-a restartat o dată sau de două ori de când ți l-ai cumpărat, nu trebuie să îți faci griji, pentru că, cel mai probabil, a fost vorba de o eroare care s-a remediat odată cu repornirea dispozitivului. Însă, când acest lucru începe să se întâmple frecvent, de mai multe ori pe zi, devine o problemă serioasă. În scurt timp telefonul va deveni inutilizabil, pentru că se va închide și se va deschide la fiecare comandă, iar în cazul acesta, singura soluție este să îți îți cumperi unul nou.

Aplicațiile nu mai funcționează

Pe măsură ce utilizezi telefonul o perioadă mai lungă de timp, vei observa că anumite aplicații încep să se miște din ce în ce mai greu, iar altele chiar nu se mai deschid deloc. Acest lucru se întâmplă din diferite motive, cum ar fi spațiul de stocare insuficient, care nu mai permite aplicațiilor și sistemului de operare să-și facă update.

Dacă problema persistă după ce ai mai șters din fișiere, e inutil să cauți alte soluții, cel mai indicat fiind să te concentrezi pe căutarea unui nou telefon.

De asemenea, dacă telefonul tău este relativ nou, dar l-ai scăpat de mai multe ori, l-ai ținut în praf sau ai vărsat pe el diferite lichide, sunt toate șansele să fii nevoit să te desparți de le mai devreme decât te așteptai. De aceea, ar fi bine să își protejezi telefonul cu o husă, care te poate scuti de multe neplăceri. De exemplu husele iPhone 12 si iPhone 12 Pro sunt foarte eficiente în acest sens, așa că te invităm să le încerci și tu, dacă ai un astfel de model.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.