Cum se scapă de-un viol, domnilor judecători?

0

Protestul Cum se scapă de-un viol, domnilor judecători?, care a avut loc pe 8 martie 2019 în București, a fost gândit ca o modalitate de a atrage atenția asupra faptului că sistemul judiciar din România este de multe ori complice cu agresorii sexuali– ca dovadă stau multele sentințe blânde date de judecători agresorilor, citite pe rând de participante în fața Tribunalului București. Îmbrăcate în negru și purtând la gât bavete albe confecționate din hârtie, trimițând cu gândul ținutele oficiale ale judecătorilor, femeile au recitat:

Tatăl a abuzat-o sexual. Instanța a decis. Violatorul primește trei ani cu suspendare.’

Sau:

Fată, 11 ani, Hunedoara. Violată de bărbat de 52 de ani. Instanța a decis: 4 ani de închisoare. Instanța a considerat că fata era îmbrăcată sumar și că a consimțit actului sexual, invocând și circumstanțe atenuante constând în buna conduită a pârâtului anterior săvârșirii infracțiunii pentru care era judecat.’

Sau:

Fată, 11 ani. Un bărbat o violează și postează pe Internet imagini din timpul violului. Instanța a decis: pedeapsă de doar doi ani cu suspendare.’

Astfel de cazuri au fost multe în ultima vreme, iar ele reflectă o mentalitate comună pentru mai bine de jumătate din societatea românească – asta în condițiile în care 55% dintre români consideră că, în anumite situații, violul este justificat.

Cum se scapă de-un viol, domnilor judecători? – povestea mai largă

Lucruri de felul acesta nu sunt excepții utilizate emfatic de activiste, de dragul demonstrației. Sunt realități ale lumii în care trăim, după cum au arătat și investigațiile jurnalistice recente. Libertatea, spre exemplu, a arătat că peste 500 de pedofili au fost condamnați cu suspendare în România, faptele a 400 dintre ei…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.