Cum se alege mărimea corectă pentru o pereche de pantofi sport?

0

Pentru un fan al sportului, adidașii sunt accesorii indispensabile. Dat faptul că petreci mult timp încălțați cu aceștia, este esențial ca ei să fie confortabili, de calitate și, mai ales, să fie mărimea potrivită pentru tine. În plus, nu toți pantofii sport sunt proiectați la fel, așa că achiziționarea acestora reprezintă o investiție care trebuie făcută după ce cunoști anumite detalii.

În cazul în care ești o persoană care iubește să facă mișcare și intenționezi să îți achiziționezi o pereche perfectă de pantofi sport pentru femei, iată mai jos care sunt lucrurile de care este bine să ții cont pentru a nu da greș: 

Cele trei tipuri de pronații

Pronația este unul dintre principalele detalii care contează, atunci când îți alegi pantofii sport pentru jogging. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, în timpul alergării are loc un proces biomecanic esențial, care presupune atingerea solului cu vârful tălpii, apoi cu călcâiul. În momentul în care piciorul a atins suprafața de rulare, acesta face mișcări spre partea de interior, în rotații. Acest proces descrie pronația. Mai exact, pronație este modul în care piciorul se rotește spre interior în timpul mersului. Iată care sunt cele trei tipuri de pronație:

–      Neutră – călcăm pe centrul tălpii, iar mișcarea se realizează corect. În cazul unei astfel de pronații indicați sunt pantofii cu talpa semi-curbată.

–        Supinație – se manifestă atunci când călcăm mult mai mult spre interior. Pentru această pronație încălțămintea adecvată este cea cu boltă înaltă.

–     Exagerată – este atunci când călcăm spre interior, cu genunchii extrem de apropiați. Pantofii potriviți pentru o astfel de pronație sunt cei cu talpa plană.

Mărimea potrivită

Cel mai important detaliu de care trebuie să ții cont când achiziționezi pantofi sport de damă ori pentru bărbați este mărimea. Așadar, alege o pereche de pantofi care se potrivesc picioarelor tale. Pantofii prea largi sau prea mici te vor face să te simți inconfortabil atunci când îi porți. De obicei, recomandat este să alegi adidași care au o mărime de 0, 5 cm, comparativ cu cea a pantofilor obișnuiți.

Motivul pentru a cumpăra pantofi sport cu o dimensiune mai mare decât cei pe care îi purtăm la job, de exemplu, este pentru că atunci când te antrenezi, te miști mult- iar picioarele tale tind să se miște în interiorul pantofilor. După o oră – două în care ai făcut mișcare, picioarele tale vor transpira și se vor umfla. De aceea este bine să îți cumperi pantofi sport mai mari. Însă, acest lucru nu înseamnă că trebuie să alegi mereu așa. Mărimea potrivită a pantofilor este determinată de obiceiurile tale – de sportul pe care îl practici.

Înainte de a îi cumpăra – probează-i

Știi și tu că, de mult ori, mărimea pantofilor nu este aceeași la toate brand-urile de încălțăminte. Pentru a evita să îți cumperi pantofi sport care nu ți se potrivesc, ideal este să îi probezi înainte de a îi achiziționa. Stai cu ei în picioare maximum 5 minute și fă câțiva pași. Te strâng? Sau simți că sunt mult prea largi pentru piciorul tău? În acest caz, pantofii sport pe care i-ai ales nu sunt potriviți.

De asemenea, nu uita: pantofii care nu ți se potrivesc în magazin nu o să ți se potrivească niciodată nici acasă. Probabil ți s-a întâmplat măcar o dată ca un vânzător din magazinul de încălțăminte să-ți spună că odată ce o să-i porți, materialul pantofilor se va mai lăsa. Însă, adevărul este că șansele ca acest lucru să se întâmple sunt mici.

Prețul nu este esențial

Dacă intenționezi să îți cumperi pantofi sport, prețul lor nu este relevant. Mai exact, chiar dacă te ajută foarte mult în timpul antrenamentului, aceștia nu sunt niște pantofi magici, dacă îi cumperi cu o sumă exagerat de mare. Cu alte cuvinte, nu trebuie să scoți foarte mulți bani din buzunar pentru o pereche de pantofi. Într-adevăr, modelele în anumite culori și cu un anumit design sunt mai scumpe, însă acesta este un caz particular. De multe ori prețul plătit este pentru brand, nu pentru produs.

La polul opus este prețul mult mai mic. De cele mai multe ori, acesta îți indică faptul că pantofii nu sunt calitativi.

Atunci când își cumpără pantofii sport, mulți dintre noi iau în considerare în primul rând design-ul. Însă, pentru a face alegerea corectă, ideal este să acorzi atenție mărimii și pronației. În plus, materialul din care sunt făcuți pantofii este și el esențial. Acesta nu trebuie să fie tare – ca să nu ai probleme cu bătăturile și să fie rezistent (optează pentru pantofii sport din piele).

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.