Cum să te pregătești cum trebuie pentru un picnic la iarbă verde

0

Primăvara bate la ușă, iar vremea începe treptat să se încălzească. Drept urmare, acest lucru este un prilej pentru un picnic la iarbă verde. Ce poate fi mai frumos decât să îți petreci timpul liber în natură și să te bucuri de frumusețile ei alături de familie și prieteni? Muzică, relaxare, căldura soarelui care te cuprinde, preparate delicioase din care să te înfrupți și multă distracție. Totuși, ca să ai parte de un picnic reușit, trebuie să te pregătești în prealabil și să ai la tine toate lucrurile esențiale. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să organizezi un astfel de eveniment recreativ. 

Verifică condițiile meteo și adoptă o ținută adecvată

După ce ai ales locul în care va avea loc picnicul, verifică și condițiile meteo, pentru a te asigura că temperaturile vor fi optime. Dacă vara te poți îmbrăca lejer, cu tricou și pantaloni scurți, primăvara, mai ales la început, este alt context. De aceea, pune-ți în bagaj și câteva haine mai groase, impermeabile, ca ploaia sau frigul să nu te ia prin surprindere. 

Stabilește un meniu 

Fie că mergi cu gașca, familia sau cu partenerul tău, va trebui, înainte să pleci de acasă, să pregătești un meniu adaptat la cererile fiecăruia. În timp ce fetele din grup s-ar mulțumi cu o salată și un sandviș, băieții cu siguranță vor dori să muște cu plăcere dintr-o bucată suculentă de carne. Drept urmare, vei avea nevoie de gratare, mai ales dacă sunteți un grup mare, dar și de cărbuni, ca să îi confere cărnii acea aromă afumată specifică. Pe lângă mâncare, alege și băuturile pe care le veți servi în timpul picnicului. 

Asigură-te că ai lucrurile esențiale la tine

În primul rând, vei avea nevoie de tacâmuri, pahare, șervețele și farfurii de unică folosință. Apoi, dacă ieși, de exemplu, în parc, de un coș de picnic și de o pătură, pe care să întinzi mâncarea pe care ai adus-o cu tine. De asemenea, o trusă de prim ajutor, pentru că nu știi ce se poate întâmpla. Înțepătura unei insecte îți poate provoca o senzație neplăcută, deci va trebui să acționezi imediat. În plus, nu uita să iei cu tine și o lanterna puternică, pentru a observa totul în jurul tău, mai ales dacă s-a lăsat seara și ești nevoită să strângi totul, sau pentru a te îndrepta spre casă.

Gândește-te la atmosfera pe care să o aibă picnicul

După ce te-ai asigurat că ai tot ce îți trebuie, de la tacâmuri și până la grătar, acum e momentul să te gândești cum vrei să îți petreci timpul la picnic. Dacă vrei să răsune muzica și să dansezi în iarbă, vrei să te relaxezi, să citești o carte sau pur și simplu să stai și să admiri peisajul. Fie că mergi în grup restrâns sau cu o gașcă mare, tot ce contează e să te distrezi la maximum. Important e să aveți un plan comun și să ajungeți la un consens. În timp ce copiii se joacă fotbal sau aleargă, iar bărbații își văd de grătarul lor cel de toate zilele, tu și prietenele tale puteți să vă relaxați la un pahar cu vin sau să preparați salata.

 

O ieșire la picnic este cu siguranță o activitate pe care să o iei în considerare odată cu venirea primăverii și nu numai. De la prima rază de soare, când temperaturile îți permit, iar căldura începe să se instaleze, nu mai sta pe gânduri. Strânge-ți gașca și planifică un picnic. Încingeți cărbunii, pregătiți carnea, aruncați-o pe grătar, amestecați salata, dansați, ascultați muzică sau pur și simplu relaxați-vă cât e ziua de lungă pe o pătură, doar voi și natura. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.