Cum să păstrezi bijuteriile în stare cât mai bună pentru mai mult timp
Ai strâns cu pasiune și dragoste o colecție de bijuterii care te face să fii mândră. Dar acum ai o problemă cu care te confrunți: câteva dintre ele au început să își piardă strălucirea. Și pentru că ar fi păcat să pierzi din neatenție unele dintre cele mai frumoase bijuterii ale tale, este nevoie să ții cont de câteva lucruri importante: depozitarea lor, întreținerea și, la fel de important, modul în care le porți.
Cu un minim de organizare și câteva lucruri practice de care să ții cont, te vei putea asigura că bijuteriile tale vor arăta impecabil pentru o perioadă lungă de timp. Iată ce ai de făcut:
Purtarea bijuteriilor
Ai zice că nu este o problemă, pentru că bijuteriile sunt piese de suflet, care transmit mesaje de bucurie și apreciere și îți dau o stare de bine oricând. Pentru că, nu-i așa, atunci când te gândești la idei de cadouri pentru femei, un inel deosebit, un colier statement sau o pereche de cercei care îți subliniază trăsurile sunt primele care îți vin în minte și le asociezi cu o stare de bucurie.
Bijuteriile Anyoli nu sunt darurile perfecte, pentru că sunt mesageri ai emoțiilor și fericirii și ajută oamenii să se conecteze și să își declare sentimentele. Acestea pot stoca imagini, video-uri, fișiere audio, link-uri sau documente care pot fi modificate oricând și oriunde, la câteva click-uri distanță, din contul Anyoli.ro. În plus, ce poate fi mai minunat decât să oferi o parte din sufletul tău alături de bijuteria din materiale prețioase și semiprețioase pe care o oferi?
Și totuși există câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când porți bijuteria preferată.
- Nu o expune la substanțe chimice – dacă mergi la piscină, scote toate bijuteriile înainte de a intra în apă, pentru că unul dintre cei mai mari dușmani ai acestora este clorul.
- Nu da cu parfum peste bijuterii, riscul ca ele să oxideze este destul de mare. Aplică întâi parfumul, așteaptă să se usuce, apoi pune-ți bijuteriile preferate.
- Evită expunerea prelungită la soare atunci când porți bijuterii. Dincolo de urmele inestetice pe care le vei avea, unele pietre își pierd strălucirea din cauza razelor UV.
Curățarea bijuteriilor
Bijuteriile sunt suflet, iubire, amintiri pe care simți nevoia să le încapsulezi pentru totdeauna, pentru a te hrăni cu ele de fiecare dată când ți-e dor. Doar că ele riscă să își piardă strălucirea în timp, așa că, la fel cu orice obiect, ele trebuie să fie curățate, purtate și păstrate corespunzător.
Lucrul cel mai important pe care îl ai de făcut este să păstrezi indicațiile producătorului, pe care le primești odată ce ai cumpărat piesa respectivă. Dacă bijuteria ta preferată trebuie dusă la un specialist care să se ocupe de ea, este cel mai bine să faci asta, pentru că, dacă insiști să te ocupi tu de ea, riști să o deteriorezi permanent.
Dacă materialul din care este făcută este unul care se poate întreține ușor, te poți ocupa acasă de acest aspect și vei simți de fiecare dată punțile invizibile care vă leagă. Poți afla destul de ușor cum se curata argintul, spre exemplu, pentru că bijuteriile de argint oxidează din motive care variază de la pH-ul pielii, la creme și loțiuni pe care le folosești pentru îngrijirea zilnică sau în contact cu apa mării.
Depozitarea bijuteriilor
În ciuda a ceea ce ai putea crede, achiziția unei cutii de bijuterii nu este neapărat o idee bună. De ce? Pur și simplu, pentru că unele piese au nevoie de mai multă atenție decât altele. Pentru o organizare perfectă, va trebui să te echipezi cu mai multe cutii de bijuterii mai mici sau alte obiecte speciale pentru depozitarea bijuteriilor. De exemplu, poți cumpăra un suport montat pe perete, un stativ sau o casetă specială, în funcție de nevoile pe care colecția ta de suflet le are.
După ce au stat câteva zile într-o cutie de bijuterii, colierele ajung cumva să se încurce și este o adevărată bătaie de cap să le desfaci cu atenție, fără să le deteriorezi. Pentru a evita această situație:
- Păstrează-ţi colierele și pandantivele separat. În acest fel, vor fi mult mai ușor de identificat.
- Cea mai bună soluție pentru depozitarea corectă a colierelor şi lanțurilor este să le atârni individual, pe un suport special.
Brățările pot fi depozitate în siguranță în săculeți textili sau pe suporturi speciale, dacă sunt rigide, inelele este ideal să fie ținute în cutiile în care au fost cumpărate, iar pentru cercei există cutii de bijuterii special compartimentate.
Bijuteriile sunt legătura ta cu fericirea și o stare de bine. Ele sunt pretexte de a dărui nu doar un obiect, ci și o parte din tine, așa că este ideal să le poți păstra cât mai mult timp în stare bună. Ține cont de sfaturile noastre și bucură-te de colecția ta de suflet.