Cum să menții sănătatea ficatului tău

0

Sursa: Financiarul.ro.

Ficatul este un organ extrem de complex și îndeplinește o mulțime de funcții în organism. Cu toate că acționează ca o uzină și curăță corpul de toxine, acesta are capacitatea de a se regenera după o pierdere importantă de țesut. Acesta este responsabil atât de metabolizarea anumitor substanțe nutritive, cât și pentru producerea de energie necesară în fiecare zi.

Alimentația nesănătoasă, poluarea sau expunerea la diferite produse chimice afectează ficatul și îl obligă să funcționeze în exces pentru a-și îndeplini rolul protector. Ce este de făcut pentru a proteja acest minunat organ? Câteva schimbări în dietă și o cură de detoxifiere sunt perfecte pentru a-ți menține ficatul sănătos.

Rolul ficatului în procesele metabolice ale organismului

Ficatul are rolul de a filtra și elimina substanțele nocive din organism. Acesta filtrează sângele, eliminând deșeurile din anumite zone ale corpului. Ficatul este implicat în producția de bilă. Prin această secreție, vezica biliară elimină toate substanțele care au rămas captive în ficat și transportă grăsimile produse în exces de către acesta.

Acest organ este cel care asimilează glucidele din alimente pentru a le transforma în energie. De asemenea, ficatul stochează glucoza pentru ca organismul să o folosească atunci când are nevoie, sintetizează colesterol și fosfolipide pentru a furniza energie celulelor.

Ficatul ajută la depozitarea fierului, este un metabolizant al proteinelor și al alcoolului, funcționează ca un depozit de vitamine și are un rol deosebit în menținerea unui sistem imunitar puternic. Ficatul este cel care face rezerve de sânge pentru a compensa anumite pierderi și filtrează germenii care pătrund în corp pe cale digestivă. Miile de sisteme de enzime responsabile de aproape fiecare activitate a organismului sunt produse în ficat.

Ce să nu consumi pentru a-ți proteja ficatul

Atunci când…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.