Cum să îți renovezi curtea casei
Ți-ai cumpărat casa visurilor, ai amenajat-o după gustul tău, iar acum a venit rândul curții. Vrei să te bucuri cât mai mult de natură, însă îți dorești și confort. Dacă ți-ai propus să îți pavezi aleea de la poartă până la casă, poți opta pentru gresia de exterior de la Romstal și adezivul de gresie exterior tot de la acest brand, pentru un raport excelent calitate-preț. În ceea ce privește renovarea curții, poți da frâu liber imaginației și, cu idei bune, poți ajunge la un rezultat deosebit, cu un buget redus. Iată câțiva pași pe care să îi urmezi, ca să reușești.
Bugetul și planul
Fă o listă completă cu ce ai de făcut. De la curățenia în grădină până la culoarea gardului, fiecare pas este important. Bugetează, cu aproximație, fiecare obiect. Te va ajuta să ții evidența lucrurilor pe care le ai de cumpărat.
Stabilește ce, cât și de unde trebuie să iei. Alege prețurile bune de pe piață și comandă online cu ridicare din magazin, ca să scutești din costul transportului. Planifică în așa fel încât, dintr-un singur drum cu mașina, să îți iei cât mai multe obiecte necesare.
Decorațiunile
Iluminatul este unul dintre lucrurile cele mai importante într-o curte. E necesar atât în serile de vară, cât și în cele de iarnă. Poți alege lămpi de grădină cu alimentare solară, un șir de becuri de exterior, iar curtea ta va fi ca din poveste.
Un alt aspect relevant sunt decorațiunile de grădină. În funcție de tema pe care o alegi, îți poți cumpăra pitici de grădină, statuete clasice din marmură sau metale potrivite pentru exterior.
Mobilierul de grădină îl alegi în funcție de tematica pe care ai stabilit-o când ai făcut planul și bugetul.
Poți opta pentru ratan, bambus, paleți sau chiar plastic, în funcție de buget și preferințe.
Îți poți amenaja în curte și un bar din paleți, pe care să îl vopsești alb sau în culoarea ta preferată, în spatele căruia să instalezi un frigider de exterior. Poți avea la dispoziție cocktailuri și băuturi, la petrecerile din grădină sau în serile pe care decizi să le petreci în liniște.
Nelipsitul grătar – ai de ales din foarte multe variante. Vrei un grătar fix, din cărămidă sau din ciment, sau poate unul mobil, pe care să îl manevrezi ușor? Indiferent de alegere, important e să ai cu cine petrece în jurul lui.
Elementele naturale
Îți poți pune fâșii de gazon sau semințe. Indiferent ce alegi, trebuie să știi că vei avea nevoie de timp să îl îngrijești. În loc de gazon, îți poți pune pietriș sau beton, în funcție de preferințe.
Poți crește chiar tu plante și flori de grădină sau poți lua de la prietenii tăi care sunt dispuși să îți ofere. De asemenea, îți poți cumpăra unele gata crescute. Le poți pune în ghivece sau în jardiniere. Nu contează ce alegi, important este să le îngrijești și să le oferi atenția cuvenită.
Mai poți pune în curte și plante aromatice, levănțică și chiar un colț de zmeură. Imaginează-ți ce miresme vor fi în curtea ta!
Dacă vrei să ai un plus de valoare în grădină, pune-ți o cișmea sau sapă o fântână. Iar dacă faci și ca apa să fie potabilă, cu siguranță îi vei impresiona pe toți din jur.
Un alt element decorativ și foarte ieftin sunt pietrele de râu. Dacă știi de unde să le iei, cu puțin efort, curtea ta va fi deosebită, datorită accesorizării cu astfel de obiecte impunătoare și foarte naturale.
În speranța că sfaturile ți-au fost de folos, să ai spor la lucru și să te bucuri de amenajare, alături de familie și de prieteni!