Cum să identifici o postură incorectă și cum să o corectezi pentru a evita problemele de spate?

0

Primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă vrei să-ți îmbunătățești postura este să identifici lucrurile pe care trebuie să le îmbunătățești la comportamentul tău de acum, începând cu examinarea propriului corp în timp ce stai așezat pe scaun, în fața biroului. Pentru a face acest lucru, în timpul zilei, la intervale regulate de timp, amintește-ți să te autocontrolezi și să te gândești dacă postura în care te surprinzi este o postură corectă sau nu. Procedând astfel, îți vei da seama care sunt situațiile care te obligă să adopți o postură incorectă și ce trebuie să faci pentru a te autocorecta.

 

Dacă nu ești suficient de ordonat încât să îți controlezi postura de unul singur, atunci poți ruga pe cineva care lucrează sau care locuiește cu tine să te verifice.

 

Exemple de situații în care postura ta nu este una ideală

Ca să îți dai seama ce trebuie să urmărești, ți-am pregătit în continuare o listă cu situații în care dacă te surprinzi înseamnă că postura ta nu este chiar cea mai bună. Deci, iată cum NU trebuie să stai:

  • cu spatele încovoiat și cu umerii aduși în față;
  • cărând ceva foarte greu și sprijinindu-ți toată greutatea pe o singură parte a corpului;
  • ținând un telefon mobil între ureche și umăr, fără a te folosi de vreuna din mâini;
  • purtând pantofi cu tocuri foarte înalte;
  • purtând haine foarte strânse pe corp, care te incomodează;
  • ținând capul foarte ridicat;
  • uitându-te în jos prea mult;
  • dormind cu o pernă sau pe o saltea care nu oferă suficient suport pentru spate.

 

De asemenea, atunci când stai la birou, NU ai o postură corectă dacă se întâmplă des să te găsești în astfel de situații:

  • aplecându-te foarte mult în față în timp ce stai pe scaun;
  • ignorând suportul pe care ți-l oferă spătarul scaunului;
  • balansându-te în față sau în spate cu scaunul de birou.

 

Cum trebuie să stai ca să-ți îndrepți spatele?

Așa cum am discutat și în rândurile de mai sus, primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci dacă vrei să adopți o postură cât mai corectă, este să identifici care sunt problemele actuale legate de postura ta.

 

Apoi, după ce ai trecut această etapă, trebuie să îți schimbi obiceiurile de zi cu zi și să faci în așa fel încât să corectezi fiecare din problemele identificate. Acest efort te va ajuta să-ți îmbunătățești postura mai bine chiar decât ar putea să o facă un kinetoterapeut deoarece o sesiune de kinetoterapie poate dura câteva ore, de câteva ori pe săptămână, în timp ce conștientizarea și rezolvarea fiecărei probleme poate deveni o stare de fapt.

 

La început, când vei ajunge să te autocorectezi s-ar putea chiar să te simți mai înalt și chiar să constați că ai mai crescut cu câțiva centimetri dacă te măsori deoarece un spate perfect drept este mai înalt decât unul cocoșat.

 

Când vine vorba de statul jos, ca să îți îndrepți postura, ar fi bine să investești mai întâi într-un scaun ergonomic, și apoi să ți-l așezi la o distanță optimă față de biroul de lucru, astfel încât să privești monitorul calculatorului drept în față, să nu te apleci peste tastatură, brațele tale să fie paralele cu podeaua, iar picioarele perpendiculare pe ea.

 

Există o mulțime de scaune ergonomice profesionale pe piață, ca de exemplu cele disponinile în magazinul online ergohuman.ro, care îți oferă un suport adecvat atât pentru spate, cât și pentru gât sau membre.

 

Scaunele ergonomice din oferta Ergohuman sunt fabricate din cele mai bune materiale și spre deosebire de scaunele obișnuite au și avantajul că pot fi reglate în funcție de dimensiunile corpului fiecărui utilizator în parte.

 

Astfel, dacă de exemplu investești într-un astfel de scaun pentru acasă, vor putea profita de el toți membrii familiei deoarece este un produs foarte versatil, lucru care îl transformă într-o investiție ușor de amortizat, mai ales dacă iei în calcul și faptul că te scapă de durerile de spate și te ajută să obții rapid și sigur o postură corectă.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.