Cum să gestionezi respingerea – Elle.ro

0

Pentru cei mai mulți dintre noi, respingerile cele mai dureroase sunt cele care au de-a face cu viața amoroasă. De aceea, oamenii investesc multă energie pentru a evita sitauțiile în care ar putea fi respinși. Dar, chiar și așa, respingerea doare. Și uneori avem nevoie de o (lungă) perioadă de convalescență pentru a ne reveni după o respingere. Ca să facem lucrurile mai suportabile, am făcut o listă cu 9 moduri în care poți combate efectele neplăcute ale respingerii:

1. Acordă-ți timp pentru a procesa respingerea, în loc să te prefaci că totul e în regulă

În loc să te forțezi să pari optimistă sau „să treci peste’, atunci când ești în mijlocul unei furtuni emoționale sau în stare de șoc, acceptă-ți durerea. Așa că procesează-ți sentimentele și gândurile, pentru că este absolut în regulă să suferi! Și nu e cazul să bagi suferința sub preș! Dacă încerci să disimulezi, procesul de vindecare va fi chiar mai lung și mai dureros, iar emoțiile reprimate vor ieși la iveală în momente neașteptate, iar tu te vei transforma într-o persoană cu accese de furie și pesimism.

2. Concentrează-te pe ceea ce este bun și frumos în viața ta!

Așa cum am spus mai sus, este în regulă să-ți accepți durerea și să-ți acorzi niște timp. Dar nu te lăsa înecată într-un ocean de îndoială și negativitate. Mai bine concentrează-te pe ceea ce este bun și frumos în viața ta: oamenii, pasiunile, hobby-urile tale. Știu că pare ca un citat dintr-o carte motivațională ieftină, dar recunoștința pentru ceea ce este bun și frumos în viață te ajută să pui lucrurile în perspectivă.

3. Nu da ascultare vocii critice din capul tău!

În astfel de momente, vocea critică din capul tău se trezește la viață și îți șoptește că nu ești suficient de frumoasă, de sexy, de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.