Cum să gestionezi durerile de umăr: 3 sfaturi

0

Te-ai confruntat vreodată cu durere în zona umărului? Dacă răspunsul tău este da, citește acest articol pentru a afla cum să gestionezi o astfel de situație pentru a ameliora disconfortul. Pe de altă parte, informațiile din acest material îți sunt utile și pentru prevenție, mai ales dacă ești o persoană activă sau dacă oasele și musculatura sunt slăbite.

 

Leziunile traumatice, unele afecțiuni sau accidentările netratate sunt doar câteva dintre cauzele durerilor de umăr. Apelează la medicul specialist ori de câte ori ai suspiciuni că există probleme în zona umărului, tratează din timp orice afecțiune și asigură-te că faci recuperarea completă. Iată 3 sfaturi utile pentru gestionarea durerilor de umăr.

1.   Solicită sprijinul medicului specialist.

Ce să fac daca ma doare umarul? Durerea în această zonă a corpului este un avertisment pe care nu trebuie să îl ignori. Cel mai important lucru atunci când ai astfel de probleme este să nu încerci să îți pui singur un diagnostic. Mai ales în cazul în care ai o durere recurentă sau dacă ai suferit recent o accidentare, cere ajutorul medicului specialist. Acesta este în măsură să pună un diagnostic și să recomande următorii pași pe care trebuie să îi parcurgi pentru o recuperare cât mai rapidă și mai completă.

2.   Ameliorează durerea până când ajungi la medic.

Dacă durerea este intensă și nu se ameliorează până când poți ajunge la medic, poți lua câteva măsuri pentru a o reduce. În cazul în care ai suferit o accidentare sau dacă ai avut recent o intervenție chirurgicală și zona este inflamată, poți să aplici gheață la nivel local. Evită ca gheața să intre în contact direct cu pielea și învelește-o într-un material textil. Nu ține gheața pe umăr mai mult de 20 de minute.

 

Pentru a ameliora durerile cauzate de spasmele musculare sau de umarul inghetat, aplică la nivel local căldură. Astfel, stimulezi circulația sanguină în zonă și durerea nu mai este la fel de intensă. Această soluție de moment este utilă și în cazul disconfortului provocat de artrită.

3.   Include stretchingul în rutina zilnică.

Sesiunile de stretching sunt esențiale pentru o stare generală îmbunătățită. Mai mult decât atât, atunci când te confrunți cu dureri de mușchi sau de articulații, inclusiv în zona umerilor, mișcările ușoare și întinderile detensionează zona și pot ameliora durerile.

 

În cazul în care problema este una mai severă și durerea este cauzată de o afecțiune sau de o accidentare, iar disconfortul nu dispare, apelează la un medic specialist. Este important să obții o părere avizată și să iei măsurile necesare pentru a-ți redobândi sănătatea și starea de bine.

Durerile sunt întotdeauna semnale de alarmă. Corpul tău îți indică atunci când trebuie să iei o pauză sau să fii atent la mișcări care îți pot pune sănătatea în pericol. Ai grijă să gestionezi cum trebuie orice accidentare sau afecțiune, alături de un medic care să te sprijine încă de la prima vizită în cabinet și până la recuperarea totală. Dr. Andrei Popescu te așteaptă pentru soluții personalizate care îți vor reda starea de bine.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.