Cum să faci din casa ta un mediu cât mai sănătos în doar doi paşi

0

Dorinţa fiecăruia dintre noi este să fim sănătoşi. Dacă ai grijă la alimentaţie şi încerci să ai, în general, un stil de viaţă sănătos, tot ce mai trebuie să faci este să ai grijă de mediul în care petreci timpul. Nu vom discuta astăzi despre locul de muncă, ci despre cel în care te relaxezi, despre casa ta.

 

 

Nimeni nu îşi doreşte să fie bolnav dar, privind în jurul nostru, putem observa că starea fizică generală a oamenilor pare să nu fie una tocmai bună. În multe dintre cazuri, un stil de viaţă necorespunzător poate fi motivul. Suntem mai mereu într-o continuă grabă, iar acest lucru ne poate da organismul peste cap.

 

Dacă în ceea ce priveşte ritmul vieţii nu poţi schimba prea multe, cel puţin nu acum, asta nu înseamnă că nu poţi face alte schimbări semnificative. Menţinerea unui mediu cât mai sănătos în interiorul casei tale este o componentă cheie în promovarea sănătății generale. Aşadar, iată cele mai simple două moduri de a-ţi face casa cât mai sănătoasă pentru a-ţi proteja propria sănătate:

1.  Îmbunătăţeşte calitatea aerului

Calitatea aerului din casă este cel mai important element atunci când vine vorba despre sănătate. Indiferent cât de curate ar fi pardoselile şi mobila, pentru ca locuinţa ta să fie un mediu sănătos, trebuie să aibă o calitate a aerului corespunzătoare. Din fericire, există în prezent pe piaţă soluţii pentru fiecare problemă cu care s-ar putea confrunta casa ta.

 

În primul rând, trebuie să aeriseşti zilnic, minim 30 de minute, fiecare cameră. În cazul în care, din diverse motive, în casă predomină un aer umed, riscul de a apărea spori de mucegai este unul foarte mare. Dacă te confrunţi cu această situaţie, iată ce ai de făcut:

 

  • Păstrează o distanţă corespunzătoare între mobilă şi perete;
  • Curăță eventualele urme de mucegai cu produse speciale;
  • Achiziţionează un dezumidificator electric conform dimensiunii spaţiului. Există numeroase modele disponibile, cu funcții diverse, precum „mod silenţios de noapte” sau „uscarea rufelor”.

 

În situaţia în care ţi se întâmplă să te trezeşti dimineaţa şi să ai deseori senzaţia de gât uscat, cel mai probabil casa ta are un nivel de umiditate prea scăzut. Poţi depista acest lucru cel mai uşor cu ajutorul unui termohigrometru, iar cea mai simplă soluţie pentru această situaţie este umidificatorul.

 

În procesul periodic de curăţenie al casei, pentru a ţine la distanţă cât mai mult timp praful, te sfătuim să apelezi la produse de calitate. De asemenea, nu uita să cureţi, după fiecare utilizare, filtrul aspiratorului. În final, pentru păstrarea unui aer sănătos în casă, poţi apela cu încredere la un purificator aer. Acesta va elimina alergenii, mirosurile neplăcute şi bacteriile.

2.  Crează în bucătăria ta un mediu sănătos

Se spune că, de fapt, bucătăria este inima casei, chiar dacă am avea tendinţa să credem că livingul este zona comună în care se întruneşte familia cel mai des. De aceea, atât din punct de vedere al mediului, cât şi al produselor pe care le introducem în bucătărie, este important să facem din aceasta un spațiu cât mai sănătos.

 

Aşadar, nu uita să foloseşti dezumidificatorul electric sau purificatorul de aer, din când în când, şi în bucătărie. Rolul său în această locaţie este unul esenţial, chiar dacă obişnuieşti să găteşti des sau doar ocazional. Odată ce ai obţinut un aer cât mai calitativ aici, este momentul să discutăm despre al doilea element important: alimentele.

 

Unul din cele mai simple moduri de a te ţine departe de produsele nesănătoase este să nu le cumperi. Dacă ştii că ai în sertarul cu dulciuri un pachet de fursecuri sau o pungă de chipsuri, este mai greu să rezişti tentaţiei. Dar, dacă te abţii de la cumpărarea lor şi, în schimb, aduci în bucătăria ta fructe şi legume cât mai variate, cresc semnificativ şansele de a-ţi schimba obiceiurile alimentare.

 

Cu puţină atenţie şi răbdare, vei putea avea un stil de viaţă mai sănătos şi o casă ce-ţi va fi un real ajutor. Respectă cei doi paşi prezentaţi mai sus şi vei vedea cum lucrurile se vor îmbunătăţi fără mari eforturi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.