Cum să alegi un element de mobilier pentru nevoile tale?

0

Criterii de care să ții cont în alegerea mobilierului

Achiziționarea mobilierului potrivit nu trebuie să țină cont doar de aspectul estetic, ci și de durabilitate. În plus, elementele de mobilier reprezintă o investiție importantă, care să fie la modă chiar și peste câțiva ani. Înainte să alegi mobilierul, gândește-te la stările pe care vrei să ți le ofere fiecare spațiu. În dormitor ai nevoie de o stare de relaxare, livingul trebuie să-ți ofere confort, în timp ce bucătăria trebuie să fie o încăpere funcțională. Un rol important în achiziționarea mobilierului îl au și culorile. În funcție de preferințe, poți asocia culorile neutre, precum crem, bej și maro cu nuanțe calde de roșu, galben sau oranj. În încăperile menite relaxării, poți opta pentru culori reci de albastru și verde, indicate pentru dormitor sau baie. Pentru fiecare încăpere din casă trebuie să ții cont de dimensiunile spațiului de care dispui, astfel încât să alegi mobilierul esențial.

Mobilierul pentru dormitor

Când cumperi mobilierul pentru dormitor, asigură-te că piesele pe care le cumperi se potrivesc spațiului și nu aglomerează încăperea.
Alege un dormitor cu mobilă clasică sau modernă, în funcție de stilul de amenajare a locuinței. Mai mult, poți găsi un echilibru între cele două stiluri prin alăturarea obiectelor de mobilier clasice cu cele moderne.
Evită culorile tari și apelează la culori calde, în nuanțe neutre, care să ajute la senzația de mărire a spațiului. Dacă ți se pare că încăperea este monotonă, optează pentru accesorii viu colorate, care să anime spațiul.
Mobila pentru dormitor trebuie să includă și spații de depozitare, atât pentru…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.