Cum recunoști o relație toxică

0

Relațiile toxice sunt cauza multor crize emoționale în familii și la serviciu, dar ele nu sunt neapărat apanajul celor slabi, nesiguri pe ei sau ușor de dominat. Chiar și oamenii independenți, puternici și sănătoși din punct de vedere emoțional se pot trezi prinși în relații toxice. În mod similar, și relațiile care la început par foarte promițătoare se pot deteriora și se pot transforma în ceva foarte nociv pentru cei implicați.

Pentru că relațiile se transformă. Iar semnalele că relația voastră devine una toxică sunt foarte subtile, iar sentimentele inițiale se transformă în gelozie, resentimente și abuz. O relație toxică îți contaminează respectul de sine, felul în care vezi lumea și modul în care te raportezi la ceilalți. Paradoxul este că, deși le afectează mai toate palierele vieții, cei implicați înțeleg și acceptă foarte greu ce li se întâmplă.

Cum recunoști, așadar, o relație toxică? În primul rând, nefericirea, furia, tensiunea devin „normale’. În al doilea rând, toate palierele existenței tale au de suferit, de la job, la relațiile cu ceilalți. Să rămâi într-o astfel de relație echivalează cu acceptarea procesului de auto-distrugere. Sună foarte dur, dar așa stau lucrurile.Nu toate relațiile toxice sunt ușor de părăsit, dar identificarea situației în care te găsești te ajută să iei mai ușor decizia corectă. O relație toxică este definită prin consistență, intensitate și daune emoționale.

Și de semnalele de mai jos:

1. Simți că ești nefericită. Tot timpul!

Adormi cotropită de gânduri negre și te trezești la fel. Te uiți la cuplurile din jurul tău, și ți se pare că între parteneri domnesc armonia și dragostea, iar tu simți o strângere de inimă când analizezi relația ta. De ce nu ți se (mai) întâmplă și ție asta? Nu e…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.