Cum poți scăpa de durerile de cap

0

Durerile de cap îți pot distruge cu ușurință o zi perfectă, însă în unele cazuri poți scăpa de ele cu ajutorul unor tratamente naturale.
Orice persoană s-a confruntat cu durerile de cap supărătoare, care pot strica întreaga zi. Din cauza lor nu te mai poți concentra, planurile îți vor fi date peste cap și vei fi probabil și mai irascibilă.

De cele mai multe ori o pastilă salvează situația, însă deși este o soluție rapidă, există și alte variante pe care le poți încerca dacă vrei să scapi de durerile de cap într-un mod natural. Cel mai important este să acționezi imediat, deoarece doar așa vei reuși să ții sub control durerea.
Aceste remedii pot fi utilizate atât individual, cât și alături de medicație, mai ales dacă vorbim despre migrene serioase, pentru care trebuie să mergi la consult.

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru aceste momente sunt cele de mentă, lavandă și rozmarin. Nu te gândi că sunt recomandate doar pentru mirosul lor și pentru că ar ajuta la relaxare, ci există dovezi că uleiurile esențiale au un rol important în reducerea inflamațiilor care produc durerile de cap.

-Ingredientul activ în uleiul de mentp este mentolul. Numeroase studii au demonstrat că gelul aplicat pe cap și gât ajută la remedierea durerii de cap.
Rezultate similare s-au înregistrat și în cazul uleiului de lavandă și rozmarin. Astfel, se pare că dacă miroși ulei de lavandă scade durerea, în timp ce uleiul de rozmarin are proprietăți antiinflamatorii, acestea calmând zonele afectate. Este indicat să pui câteva picături din aceste uleiuri pe o compresă sau poți folosi un difuzor special. Amestecă uleiurile cu unt de cocos și masează tâmplele.

-Când simți că durerea de cap se intensifică, aplică o compresă. Aceasta ar putea stimula terminațiile nervoase de pe față și scalp, iar acest lucru ar putea reduce temporar durerea. De cele mai multe ori este preferată o compresă…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.