Cum ne poate influența somnul aspectul pielii, fără să ne dăm seama

0

Specialiștii sfătuiesc ca adulții să doarmă între 7 și 9 ore pe noapte. Dacă nu știai, află că aspectul pielii tale poate suferi schimbări serioase dacă petreci prea multe ore nedormite ori calitatea somnului nu este satisfăcătoare.

Uite cum somnul îți poate influența pielea:

1. Somnul îi conferă pielii tale timp pentru a se reface după inflamații și deteriorări

Atunci când dormim, întreg corpul se odihnește, chiar și pielea. Dacă nu ne vom da nouă îndeajuns de mult timp de odihnă, pielea nu se va putea repara în mod optim de agresiunile la care a fost expusă pe parcursul zilei.

Diminuarea somnului, micșorează funcția de apărare a pielii, motiv pentru care poate să existe o pierdere mult mai mare de apă atunci când ești trează. Această deshidratare poate să ducă mai apoi la uscarea pielii.

2. Atunci când nu dormi îndeajuns, pielea poate să se subțieze

S-a observat faptul că somnul prea puțin poate scădea nivelul hormonului de creștere. Corpul uman secretă hormonul de creștere în primele ore de somn, așa că, dacă nu te vei odihni îndeajuns de mult, este probabil să nu produci suficienți astfel de hormoni.

O scădere a hormonilor de creștere poate subția pielea. În urma acestei acțiuni, colagenul și întreg țesutul elastic pot de asemenea să se descompună, ducând la o dezvoltare neatrăgătoare a pielii dar și la apariția ridurilor.

3. Lipsa somnului poate să înroșească ochii dar să și provoace pungi sub ochi

Unele dintre cele mai clare semne că nu beneficiezi de suficientă odihnă sunt înroșirea ochilor dar și apariția pungilor de sub ochi.

În clipa în care nu dormi suficient de mult, ochii tăi vor începe să se umfle și să se înroșească. Îți pot apărea cearcăne, iar pielea va începe să aibă o nuanță ceva mai palidă.

Este posibil să vezi aceste semne ale oboselii atunci când te privești în oglindă,…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.