Cum îți sabotezi singură somnul?

0

Ştim cât de greu este să îţi formezi o rutină, chiar şi când vine vorba despre somn. Fie că petreci mult prea mult timp la birou sau îţi pierzi nopţile în cluburi cu prietenii, pentru tine somnul a devenit o adevărată problemă pe care încerci să o remediezi.

Cu siguranţă ai auzit de cele opt ore de somn pe care fiecare dintre noi ar trebui să le petreacă, însă ai fi surprinsă că nu doar lipsa celor opt ore te afectează, ci cu totul și cu totul alți factori.

Printre aceşti factori importanți se numără stresul, o alimentaţie dezechilibrată, consumul excesiv de cafea sau alcool şi chiar utilizarea smartphone-ului înainte de a te culca.

1. Te gândeşti obsesiv la cele opt ore de somn
Cum fiecare organism reacţionează diferit la produsele de beauty şi nu numai, acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul orelor necesare de somn. Unora le sunt suficiente şapte ore, altora poate chiar mai mult de nouă ore. Dacă îţi formezi această idee că ai neapărată nevoie de opt ore de somn, îţi faci mai mult rău, provocându-ţi frici şi anxietăţi de care nu ai nevoie. Fie că ai dormit cinci ore sau opt, iar tu te trezeşti plină de energie şi productivă, ei bine, se pare că ai avut parte de un somn mai mult decât suficient.

2. Îţi monitorizezi pe telefon somnul
Cum în ziua de astăzi există câte o aplicaţie pentru orice problemă ai avea, şi în ceea ce priveşte numărul de ore de somn de care ai nevoie există aplicaţii. Ei bine, aceste aplicaţii nu îţi oferă în mod clar datele şi informaţiile de care ai nevoie pentru a şti dacă ai dormit suficient sau nu. O alternativă care ar putea fi de folos este să îți formezi singură o rutină, fără a te folosi de diferite aplicații pe telefon.

3. Recuperezi somnul pierdut în weekend
Soluția cea mai la îndemână pentru fiecare dintre noi este să recupereze somnul de care nu a avut parte în timpul săptămânii în weekend. Surprinzător sau…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.