Cum iti alegi parfumul in functie de PH-ul pielii
Ai constatat, de multe ori, ca acelasi parfum, cu aceeasi concentratie, miroase diferit atunci cand il foloseste o alta persoana, fata de tine. In mod sigur, te-ai intrebat care este explicatia. Trebuie sa stii ca intensitatea, persistenta si mirosul propriu zis al parfumurilor difera in functie de pielea fiecaruia. PH-ul este factorul care determina mireasma finala pe care o emani si e important sa cunosti cateva aspecte, inainte sa-ti alegi parfumul.
Una dintre cele mai comune greseli pe care o fac cei mai multi este sa opteze pentru un parfum care le-a placut la o alta persoana. Concret, prietena ta cea mai buna mirosea atat de bine, ai intrebat-o ce parfum a folosit iar, apoi, ti-ai cumparat acel produs, fara sa iei in calcul ca e posibil ca pe pielea ta sa nu se simta la fel.
Pentru ca poti sa alegi dintr-o varietate de parfumuri disponibile, e util sa stii care sunt ponturile care te ajute sa-l gasesti pe cel mai potrivit. Iata de ce trebuie sa tii cont:
PH-ul pielii difera de la o persoana la alta
Parfumul si mirosul natural al pielii tale se amesteca, astfel ca, rezulta aroma pe care o emani. La intrebarea: de ce mireasma aceluiasi parfum nu este la fel, raspunsul este simplu. Pielea fiecaruia, organismul si gradul de hidratare din corp sunt elemente care fac acelasi parfum sa se simta diferit, atunci cand e folosit de mai multe persoane. Cu cat pielea este mai hidratata, cu atat persistenta este mai mare.
Pielea uscata, persistenta mai redusa
Asa cum spuneam, persistenta parfumului este mai mare atunci cand acesta este aplicat pe o piele hidratata. De aceea, este indicat ca, dupa dus sau baie, sa folosesti o crema de corp, si, apoi, sa aplici parfumul cat timp porii sunt deschisi. Exista branduri de parfumuri care au si lotiuni sau creme parfumate din aceeasi gama, pentru a fi utilizate concomitent. Indiferent ca-ti iei o crema parfumata sau una fara parfum, nu uita sa-ti hidratezi pielea. In general, ph-ul pielii uscate absoarbe mai repede uleiurile esentiale, iar mirosul emanat persista mai putin.
Tipul parfumului in functie de pielea ta
Pe piata, exista mai multe tipuri de esente, clasificate in functie de intensitate. Cea mai puternica si persistenta este esenta de parfum, care poate persista si pana la 10 ore. Apoi, este apa de parfum, care are in compozitie peste 10% uleiuri parfumate si poate dura pana la 8 6 ore. Ceva mai slaba ca intensitate este apa de toaleta, ea persista in jur de 4 ore, fiind nevoie de reimprospatare periodica, pentru ca mirosul sa se pastreze intreaga zi. Daca ai pielea uscata, indicat este sa alegi apa de parfum, iar, in cazul in care optezi, totusi, pentru apa de toaleta, foloseste crema hidratanta, pentru a ajuta mireasma sa se pastreze timp mai indelungat.
Aplica parfumul pe zonele intens vascularizate
Indiferent de PH-ul pielii tale, e important sa aplici parfumul in mod corect. Zonele intens vascularizate sunt cele mai potrivite. Asadar, pulverizeaza pe gat, la incheieturile mainilor, pe interiorul cotului si chiar in spatele genunchilor, daca porti rochie sau fusta. Potiunile corpului care au puls intens au si capacitatea de a emana parfumul mai mult decat celelalte.
Daca obisnuiesti sa faci dus dimineata, foloseste parfumul la maximum 5 minute dupa ce ai terminat, cat, inca, ai porii deschisi. Utilizeaza o cantate mica de crema in zona gatului si a pieptului dimineata, las-o sa patrunda in piele, apoi, pulverizeaza. Nu freca niciodata incheieturile, caci risti ca parfumul sa se evapore. Asteapta cateva secunde, aproximativ 30, pana cand se usuca, semn ca pielea a absorbit uleiurile parfumate.