Cum îți afectează metabolismul pielea
Este un lucru evident, pe care îl știi deja, metabolismul încetinește pe măsură ce îmbătrânim. Și, probabil și tu ai încercat o mulțime de metode pentru a-l îmbunătăți – apă cu lămâie, ceai verde și alte suplimente, însă uiți de un lucru important. Deși metabolismul digestiv este cel mai important, este momente să te gândești și la metabolismul pielii.
Ce este metabolismul pielii
Pielea are propriul metabolism, ceea ce înseamnă că există numeroase procese biologice care se petrec între straturile pielii, pentru a regla producția de celule noi, de colagen, precum și repararea daunelor care pot apărea din cauza razelor UV sau a îmbătrânirii.
Astfel, așa cum metabolismul digestiv încetinește, la fel se întâmplă și cu cel al pielii, pe măsură ce înaintăm în vârstă. Dacă la copii celulele pielii se reproduc la fiecare două săptămâni, la 20 de ani acest proces de întâmplă la aproape 20-22 de zile, iar după vârsta de 50 de ani, acest lucru se întâmplă la mai mult de 50 de zile.
Cum este afectată pielea mai exact
Această creștere a timpului de regenerare a pielii nu afectează doar producția de colagen, ci schimbă și modul în care tenul nostru răspunde la produsele de îngrijire. Practic, abilitatea celulelor noastre de a răspunde la nutrienți încetinește pe măsură ce îmbătrânim. Astfel, serumurile sunt absorbite mult mai ușor la 20 de ani, decât la 30, iar asta se datorează și acumulării de celule moarte, care blochează acțiunea acestor produse.
Acest lucru se observă cel mai ușor atunci când produsul pe care l-ai folosit timp de ani de zile nu mai dă aceleași rezultate care te-au mulțumit în trecut.
În plus, mediul înconjurător și, implicit, poluarea afectează la rândul lor metabolismul pielii. Acești factori afectează procesul celular și încetinesc…
Citeste continuarea AICI