Cum combati pierderea motivatiei

0

De cate ori ai inceput si tu o noua activitate (cum ar fi un proiect personal sau un exercitiu de rutina), cu o explozie de entuziasm, numai ca la un moment dat sa simti ca iti pierzi motivatia initiala? Acest lucru duce adesea la depresie si te face sa renunti prematur. Cu totii experimentam, cel putin o data, acest gen de situatii. Dar, din fericire, cu un pic de gandire pozitiva si reflectie poti schimba la 180 de grade aceasta situatie neplacuta.

Cheia pentru valorificarea emotiilor consta in a le intelege. Modelul natural al activitatii umane este constituit din suisuri si coborasuri.

Atunci cand incepi un proiect nou, nu te gandesti decat la beneficiile lui, intrucat, pentru ca nu l-ai inceput inca, nu esti constienti de dificultatile implicate.

Acest aspect duce la o crestere de entuziasm si te ajuta sa acumulezi suficienta energie pentru a pune in practica orice idee. Persoanele creative cunosc foarte bine acel sentiment de euforie generat de gandul ca nimic nu poate sta in calea realizarii obiectivului.

Dezavantajul acestui val de energie este faptul ca se termina in mod inevitabil.
Cu cat cantitatea de energie consumata este mai mare, cu atat optimismul initial se diminueaza si se instaleaza oboseala. Acest lucru determina o pierdere de incredere. Combinatia de oboseala, rezultate slabe, si constientizarea  adversitatii iminente te face sa iti doresti sa renunti.

Iata asadar, cateva modalitati de a te organiza puternic impotriva negativismului:

Fii pregatit pentru o dezamagire, pentru un esec

Prin natura lor, emotiile isi pierd puterea atunci cand le intelegi. Daca vrei sa-ti dovedesti acest lucru, data viitoare cand te vei enerva, aloca-ti cateva momente pentru a reflecta asupra motivul din spatele emotiei. Analizand iti va fi usor sa vezi ca furia este cauzata in realitate de nsiguranta / egoism / gelozie, etc. Dupa ce ii vei intelege cauza, sentimentul de furie va disparea.

Aceeasi tehnica se aplica si in cazul pierderii motivatiei. In loc sa te…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.