Cum alegi cadouri cu stil dacă ai un buget limitat

0

În fiecare an, cei mai mulţi dintre noi investesc foarte multă energie şi, de multe ori, şi sume considerabile de bani, pentru a face din Crăciun o sărbătoare cu adevărat magică pentru cei dragi. Anul acesta, în condiţiile unei crize sanitare şi ale unei potenţiale crize economice, multe familii estimează bugete mai mici pentru sărbătorile de iarnă. Aşadar, întrebarea care se pune este dacă poţi sărbători Crăciunul cu stil fără să cheltuieşti foarte mult. Răspunsul nostru este da! Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi cadouri minunate pentru cei dragi fără să ajungi la sapă de lemn.

Începe devreme

Să alergi după cadouri în ultimul moment nu mai este o variantă demnă de luat în calcul. Cel puţin nu anul acesta, când sunt atât de multe restricţii şi când suntem îndemnaţi să păstrăm distanţa şi să evităm aglomeraţiile. În plus, nu este un obicei sănătos pentru bugetul tău. Ideal ar fi să te decizi ce vrei să cumperi şi să începi să faci prospecţii în magazinele online, pentru a căuta cele mai bune preţuri şi, eventual, pentru a te bucura de promoţii.

Economiseşte alegând calitatea

Să faci economii nu înseamnă să alegi cele mai ieftine produse, făcând rabat de la calitate. Un obicei foarte sănătos este să cumperi mai puţin, dar acordând o atenţie mai mare calităţii. De exemplu, dacă eşti în căutarea unui  cadou special pentru partenerul de viaţă, optează pentru produse de bună calitate sau de brand. Fie că vorbim despre fulare din caşmir sau din lână, ceasuri Michael Kors, bijuterii din argint sau din aur sau parfumuri de lux, toate aceste produse au ca numitor comun eleganţa, rafinamentul şi calitatea. 

Stai departe de magazine

Dacă ştii despre tine că eşti o persoană care face cumpărături impulsiv, atunci este mai bine să stai departe de magazine. În orice caz, anul acesta este chiar recomandat. Făcând cumpărături online, nu te mai poţi plimba printre zeci de rafturi pline cu produse atrăgătoare, dar de care poate nu ai nevoie. Pe un site, trebuie să cauţi în mod explicit produsele de care ai nevoie, deci va fi mai uşor să te limitezi la lista de cumpărături. 

Limitează cadourile pentru copii

Bucuria din ochii unui copil în dimineaţa de Crăciun este greu de comparat cu orice altceva şi, bineînţeles, toţi ne dorim să le oferim copiilor noştri cât mai multe dintre cadourile pe care şi le doresc. Totuşi, pentru a nu depăşi bugetul stabilit, dar şi pentru a nu-i răsfăţa excesiv pe cei mici, limitează-te la trei cadouri bine alese. O practică destul de răspândită în ţările din Occident propune trei tipuri de cadouri pentru copii. Primul este din categoria celor pe care cei mici le vor, deci un obiect din lista lor de dorinţe de Crăciun. Al doilea se referă la un obiect de care au nevoie. Aici poate fi vorba de obiecte vestimentare şi accesorii sau de produse pentru şcoală. Un al treilea cadou ar trebui să fie un produs care să le stimuleze dezvoltarea. Poate fi vorba despre înscrierea la un curs de artă, de jocuri pentru copii care le stimulează imaginaţia şi gândirea logică sau chiar articole sportive.

Pune totul pe hârtie

Înainte de a cumpăra propriu-zis obiectele pe care le-ai pus pe lista ta de Crăciun, pune toate cifrele pe hârtie. Cheltuind fracţionat, vei avea tendinţa de a scăpa din vedere costurile totale, aşa că este mai bine să ai mereu în faţa ochilor o listă cu toate preţurile obiectelor pe care vrei să le achiziţionezi. Dacă este prea mult pentru bugetul tău, atunci poţi face mici ajustări acolo unde consideri că este nevoie. 

Este destul de simplu să cumperi cadouri de Crăciun de bun-gust, chiar şi când ai un buget limitat, dacă le alegi cu atenţie, oferind acestui proces toată consideraţia şi timpul necesare!

Sursă foto: Unsplash.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.