Cum a pierdut-o România pe Bianca Andreescu, tenismena care a câștigat Indian Wells

0

Jucătoarea din Canada a început tenisul în România, astfel că ar fi putut evolua pentru țara noastră. Însă, Federația de peste ocean i-a oferit niște facilități care i-au făcut pe părinții Biancăi să ia această decizie importantă și au plecat în Canada.

Bianca a început să practice tenis la Pitești, dar părinții ei au decis ca fiica lor să reprezinte Canada, facilitățiule oferite de Federația de acolo fiind incomparabil mai bune, relatează Digi Sport.

Dacă sunt niște copii talentați, Federația le oferă mult sprijin. Canadienii sunt foarte organizați în tot ceea ce fac. De asemenea, Canada este o țară multiculturală, deci toți au venit de undeva. La început, investești ca părinte 100% bani și timp. Dacă un copil se remarcă că este talentat, dacă are rezultate importante și constante, Federația începe să investească foarte mult. Acest sport este foarte scump, costurile se ridică la 250.000 dolari pe an la acest nivel”, a afirmat Maria Andreescu, în anul 2017.

Cine este Bianca Andreescu

Bianca Vanessa Andreescu s-a născut în Canada, pe 16 iunie 2000, părinții ei fiind români. Tenisul l-a început la Pitești, pe când avea doar 6 ani, însă și-a continuat antrenamentele în Canada.

Eu m-am născut în Canada, dar am început tenisul în România, pentru că mama mea a avut…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.