Cum a încercat să fugă din țară Cristina Țopescu

0

Însă un episod mai puțin cunoscut despre Cristina Țopescu este că aceasta a ajuns în penitenciar în 1989, atunci când a încercat să fugă din țară pentru a ajunge la mama ei, aflată în Germania, și a fost prinsă.

Climatul era potrivnic familiei Țopescu – Cristian Țopescu ajunsese să fie foarte popular printre români, iar acest lucru nu era pe placul Cabinetului 2, care nu dorea elemente populare și imprevizibile, cu spațiu de emisie, în TVR. Atunci Cristinei i-a fost interzis să mai intre în TVR, iar întreaga familie avea probleme. Telefoanele erau ascultate, iar Cristina Țopescu a declarat că nu a dorit să fie membră a Partidului Comunist, ceea ce le-a îngreunat situația.

„Faptul că nu mai puteam pleca la mama mea”, spunea ea la un moment dat, „că nu mai eram un om liber nici din acest punct de vedere, ar mai fi fost cum ar fi fost, dar când mama s-a îmbolnăvit, suspectă fiind de cancer de pancreas, paharul s-a umplut de-a binelea.”

A decis să fugă, și a fost prinsă. „A fost o teribilă ocazie de a cunoaște pe propria piele regimul închisorilor ceaușiste, metodele slugilor lui…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.