Creează un univers magic: idei inspirative pentru amenajarea camerei copilului tău

0

O cameră pentru copii nu este ușor de amenajat – trebuie să țină cont de nevoile celor mai mici, dar să fie și un spațiu creativ care să stimuleze dezvoltarea copilului. De asemenea, ar trebui să planifici zone adecvate pentru învățare, joacă și relaxare. În continuare, vei vedea cum să aranjezi corect camera unui copil, cu ajutorul unor sfaturi și idei simple.

Camera copiilor pas cu pas

Atunci când mobilezi o cameră pentru copii, merită să îi întrebi pe copii le îi place și ce este important pentru ei, atât în ceea ce privește decorațiunile, cât și echipamentele. Cu toate acestea, merită întotdeauna să începi amenajările pentru camerele copiilor cu soluții funcționale, care sunt cele mai importante.

În primul rând, merită să determini unde și cum să organizezi zonele de lucru, de dormit și de joacă, ținând cont de nevoile individuale ale tinerilor proprietari. Abia atunci poți crea atmosfera, adică să selectezi materiale, culori și detalii.

În camera copiilor, sunt esențiale zonele pentru învățare, dormit și joacă. Acest lucru va ușura utilizarea spațiului și va menține camera copilului ordonată. Dacă ai o cameră pentru copii mică, în loc de rafturi în picioare, folosește rafturi suspendate la o înălțime la care copilul poate ajunge. Utilizează spațiul de sub pat pentru recipiente. De asemenea, va fi o idee bună să cumperi mobilier multifuncțional cu un pat la nivelul superior și un birou, dulap sau raft la nivelul inferior. Însă, indiferent de tipul de mobilier pentru copii ales, este esențial să alegi cea mai bună calitate, căci astfel vei garanta siguranța copilului și un aspect estetic reușit.

Un loc de studiu în camera copilului

Dimensiunile optime ale unui birou confortabil sunt: ​​60-75 cm lățime, 90-120 cm lungime, 72-75 cm înălțime. Având în vedere această teorie dovedită, testeaz-o în practică. Ajustează dimensiunea mobilierului în funcție de înălțimea și interesele copilului, de exemplu, planifică o masă mai lungă dacă ai nevoie să creezi spațiu pentru a face temele, un computer, loc pentru desen sau pentru un alt hobby al celui mic.

Ceva în care merită cu siguranță investit este un scaun: cu înălțimea reglabilă, ușor, ergonomic, oferind suport confortabil pentru spatele copilului. Având în vedere temperamentul unui tânăr, un scaun pe roți va fi ideal. Nu îți face griji, nu va deteriora podeaua dacă o protejezi corect. Alege întotdeauna tipul potrivit de roți – unele sunt concepute pentru covoare, iar altele pentru podele dure.

Camera copiilor – inspirații de care merită să ții cont

Când amenajezi o cameră pentru copii, optează pentru obiecte estetice, colorate, care stimulează imaginația. Observă ce îi place celui mic și, atunci când îi aranjezi camera, asigură-te că îi ceri părerea și ții cont de preferințe sale. Alege-ți împreună de pe The Home piese creative și unice de decor, care vor adăuga originalitate spațiului.

De asemenea, nu merită să rămâi  la stereotipuri atunci când amenajezi camera unui copil. O cameră pentru o fată nu trebuie să fie întotdeauna roz sau chiar pastel, iar cea pentru un băiat nu trebuie să fie întotdeauna albastră. Alege culoarea potrivită temperamentului copilului. Culorile delicate au un efect calmant, iar cele mai puternice – stimulatoare. Pernele colorate, draperiile, covoarele și cutiile de jucării ar trebui să sublinieze decorul camerei copiilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.