Copilăria în România, văzută prin ochii adolescenților străini

0

Suntem obișnuiți cu aceasta cultura din România – de la mâncare până la felul în care sărbătorim Paștele – nu doar pentru că este tot ceea ce am cunoscut vreodată, ci și pentru că asta este în sângele nostru – este ceea ce cunosc părinții noștri, ce au cunoscut părinții lor și așa mai departe.

Însă, pentru cei care nu sunt de aici (cum ar fi cei 4 adolescenți cu care am vorbit pentru acest articol) România pe care o cunosc ei este foarte diferită de cea pe care o cunoaștem noi – este o Românie care evidențiază cu adevărat punctele forte și slăbiciunile noastre și care evidențiază detaliile pe care noi le-am trecut cu vederea, tratându-le ca fiind doar o parte nesemnificativă din realitatea noastră. Ne arată pe noi înșine dintr-o nouă perspectivă și ne permite să fim, cum spune Nick Carraway-ul lui Fitzerald, „atât înauntru, cât și în afară”.

Astfel, haideți sa explorăm acea perspectivă nouă. Iată ce înseamnă copilăria în România pentru 4 adolescenți străini:

Deși sunt un elev internațional, am trăit numai în locuri în care se vorbește predominant engleza. Deci, desigur, sunt mereu îngrijorată în public – știi, atunci când trebuie sa comanzi ceva la Starbucks și te rogi, sperând că acel chelner știe engleză, astfel încât conversația să fie cât mai rapidă și cat mai puțin ciudată – dar, altfel, tranziția spre România a fost destul de ușoară. Este, evident, foarte diferită de Marea Britanie, din punct de vedere lingvistic și cultural. Sunt nigeriană, așa că pe lângă asta, sunt foarte puțini oameni în care ma pot regăsi și acum sunt obișnuită să ies în evidenta fără să vreau. Însă, oamenii nu sunt nepoliticoși sau opuși diversității – toată lumea își vede de viata sa, iar interacțiunile pe care le-am avut până acum…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.