Constantinos Raptis te invită să explorezi METAXA Angels’ Treasure

0

Anul 2015 a fost momentul în care Constantinos Raptis, Maestrul Metaxa a lansat pentru prima oară METAXA Angels’ Treasure, un amestec de vinuri Muscat și distilate vechi rafinate, o băutură extraordinară, cu un farmec aparte, rezultat al condițiilor unice de maturare specifice cramelor Casei din Attica.

Peste tot în lume, băuturile spirtoase se maturează și evoluează în butoaie, în tot acest timp interacționând cu mediul înconjurător. Pe parcursul procesului, apa și alcoolul se evaporă prin porii butoaielor. În condiții de umiditate, în mod natural, evaporarea acționează mai degrabă asupra alcoolului decât a apei, lăsându-i băuturii maturate o concentrație de alcool relativ mai scăzută. Alcoolul care se evaporă din butoi este cunoscut ca „Angels’ Share”, destinat să fie savurat de către Îngeri.

Lucrurile decurg puțin diferit în cramele Casei Metaxa din Attica. Povestea noastră este una unică, aproape magică. În Attica, umiditatea este scăzută pe parcursul anului. Astfel, se evaporă o cantitate mai mare de apă, rezultând o licoare mai concentrată și mai intens aromată.

Luând o porție mai mare de apă, Îngerii lasă în urmă o licoare cu un conținut de alcool semnificativ mai mare decât cea inițial pusă în butoi.

O băutură maturată, de o finețe subtilă și o intensitate aromatică bogată, întruchipând cu totul specificul Casei: METAXA Angels’ Treasure.

METAXA Angels’ Treasure este o licoare cu un caracter puternic, ce rar poate fi întâlnit în alte părți ale lumii. Inspirat de un fenomen excepțional, Maestrul Metaxa a vrut să aducă la un nivel și mai înalt băutura spirtoasă, explorând în continuare potențialul lichidului de culoarea…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.