Comunitatea de makeri din România produce viziere de protecție pentru medici, în contextul epuizării echipamentelor de protecție

0

Din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de persoane suspecte de infestarea cu coronavirus, stocurile vizierelor din comerț s-au epuizat rapid, așa că micii antreprenori s-au mobilizat pentru a-i sprijini pe cei aflați în prima linie. Viziere.ro a adunat laolaltă comunitatea de makeri și a realizat o matrice pentru realizarea de viziere de protecție.

„Până în acest moment am primit peste 3.000 de cereri pentru producerea a peste 20.000 viziere de la cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi care se află în prima linie de acțiune, iar cifrele cresc gradual. Astfel, am prototipat o vizieră de protecție a feței pentru medici a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale care sunt mai ușor de procurat. Știm că produsul există și nu ne dorim să il reinventăm, ci să adresăm o nevoie. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi va fi gratuită și disponibilă în măsura posibilităților de producție”, declară producătorii.

Ne-am gândit la ce putem face noi pentru cei aflați în prima linie, mai ales după ce s-a anunțat că inclusiv studenții de la medicină vor fi implicați. Mulți tind să vadă partea goală a paharului, dar trebuie să ne gândim la ce putem face bine, la cum putem ajuta”, ne-a spus Cristiana Bogățeanu, reprezentant viziere.ro, care estimează că cererea va ajunge, în zilele următoare, la 50.000 de viziere, solicitările fiind constante.

Inițiatorul ideii este Mihai Toma: „Dorim să facem următorul pas: să trimitem viziere acolo unde este nevoie de ele, concret să le donăm în măsura în care obținem sponsorizări. Pentru asta rugăm cadre medicale, ambulanțieri,…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.