Coloratul pentru adulți – beneficii testate ale acestei terapii alternative

0

Stresul, episoadele de anxietate și depresia conturează o realitate sumbră, însă cât se poate de adevărată, pentru o mare pondere din populația adultă din mediul urban. De cele mai multe ori, interacțiunile pur contextuale de la birou, cu persoane aflate în afara zonei de confort social, determină dezvoltarea lor, însă pot și alți factori declanșatori pentru aceste stări problematice. 

 

Ignorate sau subestimate, stresul, episoadele de anxietate și depresia pot avea repercusiuni grave asupra stilului de viață. Din fericire, există o mulțime de metode prin care aceste stări pot fi ameliorate și chiar combătute, printr-un mix de activități testate. Una dintre acestea: coloratul pentru adulți. Iată care sunt cele mai importante beneficii pe care această terapie alternativă le poate oferi:

 

Coloratul pentru adulți stimulează ambele emisfere cerebrale

Această activitate cu implicații terapeutice foarte mari implică atât creativitatea, cât și logica. Atunci când adulții apelează la logică pentru a colora (respectarea contururilor, păstrarea proporțiilor, respectarea unui anumit tip de creion: creioane grafit, creioane mecanice, creioane color etc ), partea analitică a creierului este pusă în mișcare. Atunci când se urmărește dezvoltarea unui anumit tip de cromatică, sau obținerea unui pattern specific, latura creativă a creierului începe să lucreze.

Coloratul pentru adulți are efecte similare cu meditația 

Experții afirmă că ședințele de colorat mandale – formele complicate pe care adulții le colorează în timpul sesiunilor de terapie – sunt asemănătoare cu ședințele de yoga. Relaxarea atinge cote maxime, în timp ce gândurile negative și surplusul de stres sunt înlocuite cu o stare generală de armonie, resimțită adesea și în timpul meditației. 

Coloratul pentru adulți ameliorează episoadele de anxietate 

Anxietatea și atacurile de panică reprezintă probleme specifice persoanelor adulte, care se confruntă cu un bagaj emoțional negativ, pe o perioadă lungă de timp. De cele mai multe ori, simptomele caracteristice acestor stări emoționale sunt: gânduri legate de moarte sau suicid, stări constante de greață, lipsa poftei de mâncare, apatie, insomnii, respect scăzut față de propria persoană, febră, dureri de cap sau de oase. Prin exprimarea acestei activități artistice cu efect terapeutic, persoanele adulte pot ajunge mai simplu la un echilibru emoțional benefic pentru starea lor mentală. 

Coloratul pentru adulți stimulează dexteritatea 

Comparativ cu modelele propuse în cărțile de colorat pentru cei mici, mandalele descriu pattern-uri mult mai migăloase, ce determină o putere de concentrare mult mai mare. Persoanele adulte care iau parte la astfel de sesiuni terapeutice se văd puse în fața unor adevărate provocări, construite pe acuratețea cu care trebuie să respecte contururile deloc simple ale mandalelor din cărțile de colorat pentru adulți. 

Coloratul pentru adulți are un caracter ludic 

Adulții reiau contactul cu instrumentele de colorat – carioci, creioane grafit, blocuri de desentat – se simt din nou copii. Este un verdict dat la unison de persoanele care aleg această formă de terapie, ca modalitate alternativă de combatere a stărilor negative cu care se confruntă. Coloratul nu este altceva decât o punte de legătură cu un trecut în care predominau joaca, fericirea, optimismul, extazul, armonia – stări ce pot fi reactivate cu ajutorul coloratului pentru adulți, într-o manieră absolut vindecatoare. 

 

Nu lăsa stresul, episoadele de anxietate și depresia să îți influențeze stilul de viață. Apelează oricand la sfaturile unui specialist, astfel încât să te bucuri de o abordare corectă pentru aceste probleme, pe care o mare pondere a populației adulte le resimte! 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.