Cinci obiceiuri zilnice pentru menţinerea sănătăţii pielii

0

Pielea reprezintă cel mai mare organ al corpului uman. Acţiunea factorilor poluanţi, trecerea timpului şi începerea procesului de îmbătrânire produc la nivelul pielii o serie de transformări, astfel că îngrijirea pielii presupune stabilirea unei rutine zilnice. O piele frumoasă şi sănătoasă înseamnă o piele hidratată, curată, luminoasă şi normal pigmentată.

Pielea este formată dintr-o complexitate de ţesuturi. Este structurată în trei straturi, derma,  epiderma şi stratul subcutanat. Este prima barieră a sistemului imunitar, fiind şi suprafaţa senzorială care transmite creierului toate impulsurile nervoase. Este răspunzătoare pentru extragerea vitaminei D din razele solare. Pielea este organul  care ne ajută să menţinem o temperatură normală în organism, prin dilatarea vaselor de sânge şi producerea transpiraţiei în perioadele calde, şi prin contractarea  vaselor sangvine, păstrând căldura în interiorul organismului, atunci când ne este frig. Cu atât de multe sarcini, pielea este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman. Pe lângă acest aspect, cu toţii ne dorim să avem o piele frumoasă, luminoasă şi sănătoasă, astfel că fiecare ar trebui să îşi stabilească o rutină zilnică destinată întreţinerii aspectului şi sănătăţii pielii. Întreţinerea unei pieli sănătoase, implică atât tehnici de îngrijire, cât şi un stil de viaţă sănătos şi echilibrat. Iată cinci obiceiuri ce vor fi eficiente în menținerea optimă a pielii.

Curățarea zilnică meticuloasă cu produse adecvate

O piele luminoasă şi sănătoasă înseamnă o piele curată, eliberată de factorii care pot produce deteriorarea aspectului acesteia. Igiena zilnică este obligatorie, fiecare stabilindu-şi rutina cea mai potrivită. Se recomandă ca duşul de seară să nu lipsească,  aplicarea produselor destinate pielii, săpunurile şi gelurile exfoliante sau  un body scrub îndepărtând particulele nocive. Eliberarea pielii de  celulele moarte va permite refacerea celulară şi va conferi un aspect catifelat şi luminos pielii de pe întregul corp.

Hidratarea corectă

Pielea are nevoie de hidratare, astfel că este indicat ca din rutina zilnică să nu lipsească aplicarea uleiurilor sau cremelor hidratante potrivite tipului de piele, dar şi sezonului. În perioada rece din an, nevoile de hidratare vor fi mai mari, astfel că este indicată includerea în rutină de produse cu textură untoasă, bogate în apă și nutrienți hrănitori.  Odată cu aplicarea acestora, se pot efectua câteva tehnici simple  de masaj.  Câteva minute de masaj pot face minuni, conferind un aspect plăcut şi tonifiat pielii.

Protecţia solară

Soarele se poate constitui într-un factor accelerator în procesul de îmbătrânire a pielii. Lumina solară conţine radiaţiile ultraviolete, în faţa cărora este recomandat să ne protejăm. În special în sezonul cald, chiar dacă nu mergem la plajă, este indicată aplicarea unui strat protector. Sub formă de creme spray-uri, produsele cu grad de protecţie împotriva  UV vor contribui semnificativ la păstrarea sănătăţii şi aspectului plăcut al pielii, eliminându-se riscul pigmentărilor şi al manifestării iritaţiilor.

Alimentaţia bogată în fructe şi legume proaspete

Dacă ne dorim un ten frumos şi o piele bine hidratată şi sănătoasă, alimentaţia va juca un rol esenţial. Consumul zilnic de fructe şi legume proaspete va acţiona în mod direct asupra sistemului digestiv, grăbind şi echilibrând tranzitul, context care contribuie la producerea detoxifierii. Eliberarea organismului de toxine, va fi vizibilă la nivelul pielii, căpătându-ţi elasticitatea, hidratarea şi aspectul luminos.

Mişcarea şi plimbările în aer liber

Sănătatea şi aspectul pielii sunt influenţate în mod negativ de sedentarism, astfel că mişcarea este esenţială dacă ne dorim o piele luminoasă şi tonifiată.  Câteva mişcări simple, efectuate în confortul casei noastre sau o plimbare în aer liber  vor tonifia pielea, îi vor asigura un aspect plăcut şi un pigment normal, susţinând drenajul limfatic şi diminuând riscul apariţiei celulitei.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.